Ко није с СДС-ом, може слободно да иде

Функционер СДС-а Мирко Шаровић рекао је да у изборној години странке увијек напушта један број чланова и поручио да онај ко није са СДС-ом, може слободно да бира свој пут.

Република Српска 12.03.2016 | 15:20
Ко није с СДС-ом, може слободно да иде

"Нисам баш срећан што се то дешава у овим појединачним случајевима и у СДС-у. Волио бих да није тако, али јесте", рекао је Шаровић на конференцији за новинаре у Сарајеву, коментаришући одлазак појединих чланова СДС-а из ове странке.

Према његовим ријечима, онај ко напушта странку, одлично је што то чини сада, а онај ко не може да пронађе себе у политици СДС-а и не треба да буде у овој партији.

Шаровић је истакао да ово није затворено друштво и да није сва памет у једној странци.

Коментаришући одлазак посланика СДС-а у Народној скупштини Златка Максимовића из ове странке, Шаровић је рекао да је Максимовић желио да буде градоначелник Бијељине, али да је исто то желио и Мићо Мићић, те да је у тој унутарстраначкој борби побиједио Мићић.

Он је поручио да ће здушно подржати Мићића за мјесто градоначелника Бијељине.

Шаровић је одбацио могућност преузимања вођства СДС-а, наводећи да му није потребна и ова функција, поред функције министра спољне трговине и економских односа БиХ коју тренутно обавља.

Он је подсјетио да је лидер СДС-а Младен Босић на пола мандата, истичући да поштује чињеницу да је Босић добио подршку чланства и да ће он и даље водити СДС.