Ko nije s SDS-om, može slobodno da ide

Funkcioner SDS-a Mirko Šarović rekao je da u izbornoj godini stranke uvijek napušta jedan broj članova i poručio da onaj ko nije sa SDS-om, može slobodno da bira svoj put.

Republika Srpska 12.03.2016 | 15:20
Ko nije s SDS-om, može slobodno da ide

"Nisam baš srećan što se to dešava u ovim pojedinačnim slučajevima i u SDS-u. Volio bih da nije tako, ali jeste", rekao je Šarović na konferenciji za novinare u Sarajevu, komentarišući odlazak pojedinih članova SDS-a iz ove stranke.

Prema njegovim riječima, onaj ko napušta stranku, odlično je što to čini sada, a onaj ko ne može da pronađe sebe u politici SDS-a i ne treba da bude u ovoj partiji.

Šarović je istakao da ovo nije zatvoreno društvo i da nije sva pamet u jednoj stranci.

Komentarišući odlazak poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Zlatka Maksimovića iz ove stranke, Šarović je rekao da je Maksimović želio da bude gradonačelnik Bijeljine, ali da je isto to želio i Mićo Mićić, te da je u toj unutarstranačkoj borbi pobijedio Mićić.

On je poručio da će zdušno podržati Mićića za mjesto gradonačelnika Bijeljine.

Šarović je odbacio mogućnost preuzimanja vođstva SDS-a, navodeći da mu nije potrebna i ova funkcija, pored funkcije ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH koju trenutno obavlja.

On je podsjetio da je lider SDS-a Mladen Bosić na pola mandata, ističući da poštuje činjenicu da je Bosić dobio podršku članstva i da će on i dalje voditi SDS.