Имовина Шећеране "тешка" 24 милиона

Укупна вриједност имовине бијељинске Фабрике шећера у стечају, која чини масу стечајног дужника, износи 23,9 милиона КМ, наведено је у извјештају о економском стању стечајног дужника и узроцима тог стања, који је припремио стечајни управник Лазо Ђурђевић.

Република Српска 14.03.2016 | 08:38
Имовина Шећеране "тешка" 24 милиона

Скупштина повјерилаца Шећеране ће се о овом извјештају изјаснити на рочишту заказаном за 4. мај.

Грађевински објекти процијењени су на 10,3 милиона КМ, основна средства на 10,98 милиона, земљиште на 1,87 милиона КМ, а док су резервни дијелови, алат и инвентар, централни магацин, сировине, потрошни материјал, магацин горива и хемикалија, готови производи н и резервни дијелови у магацину техничке припреме процијењени на око 800.000 КМ.

Што се тиче потраживања, стечајни управник је признао потраживања повјерилаца у износу од 12,5 милиона КМ, док се о три значајнија потраживања на рочишту које је јуче одржано није изјаснио.

Пореска управа Републике Српске – Подручни центар Бијељина, која је и покренула стечај у Шећерани због потраживања од 1,9 милиона КМ, има уписану хипотеку на дио имовине Шећеране, што значи да је пријављена као разлучни повјерилац у стечајном поступку.

У прегледу обавеза стечајног дужника које су евидентиране у пословним књигама наведено је да Пореска управа потражује 2,7 милиона КМ.

У прегледу обавеза наведено је и потраживање бањалучког „Агрокопа“ у износу од 6,7 милиона КМ, које је предмет спора у Окружном привредном суду у Бијељини, а међу значајнијим потраживањима о којима се стечајни управник још увијек није изјаснио је и потраживање „Електродистрибуције“ Бијељина за испоручену струју Шећерани у износу од 1,1 милиона КМ.

С обзиром на то да је стечајни управник већ признао потраживања повјерилаца у износу од 12,5 милиона КМ, на наредном рочишту ће бити у прилици да се изјасни и о новим потраживањима повјерилаца тешким неколико милиона марака.

Извор: ЦАПИТАЛ

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Цезар

14.03.2016 09:38

Милијарде су опљацкане, фабрике разваљене, није остао ни камен на камену. Могу се багрови доцепати свега али сколовани људи неце радити за тај људски отпад. То цега су се доцепали неце остати у њиховим рукама. Нема сансе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ух

14.03.2016 10:07

Купице је Никола Спириц преко Каје јер он воли сецер а и разумије се у њега

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пих

14.03.2016 10:49

Ја сам веца будала , сто цитам ове глупости. Краду нас , варају , тлаце....и ста да радимо сад ? Ако , одем у парк рецице да имам своју фирму , ако немам фирму , рецице да сам издајник и да зелим леба на дрзавним јаслама. Реците ста да радим или радимо ?

ОДГОВОРИТЕ