Обама заговара останак Британије у ЕУ

Амерички предсједник Барак Обама ће сљедећег мјесеца посјетити Британију, како би лобирао за останак те земље у Европској унији, објавио је данас британски лист “Индипендент”.

Свијет 13.03.2016 | 16:35
Обама заговара останак Британије у ЕУ

До посјете ће доћи крајем априла, око два мјесеца уочи референдума заказаног за 23. јуна, на којем би Британци требало да одуче да ли желе да остану или напусте 28-члани блок, пренијела је агенција АФП.

Портпарол канцеларије британског премијера Дејвида Камерона није желио да коментарише наводе “Индипендента”, називајући их спекулацијама.

Обама ће крајем априла такође посјетити Њемачку ради разговора о трговини са канцеларком Ангелом Меркел и промовисања америчких производа на сајму у Хановеру, који се сматра највећим свјетским сајмом индустријске технологије, а одржава се од 25. до 29. априла.

Камерон заговара останак Британије у ЕУ, пошто је успјешно окончао преговоре са лидерима ЕУ о условима останка Британије у том блоку.

Анкете указују да су Британци подијељени између останка и одласка из ЕУ, будући да се 51 одсто њих залаже да останак, а 49 одсто за одлазак.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Стално

13.03.2016 16:10

Опет Англосаксонци се договарају,па Амери и Енглези углавном све кувају у свијету!@

ОДГОВОРИТЕ