Obama zagovara ostanak Britanije u EU

Američki predsjednik Barak Obama će sljedećeg mjeseca posjetiti Britaniju, kako bi lobirao za ostanak te zemlje u Evropskoj uniji, objavio je danas britanski list “Indipendent”.

Svijet 13.03.2016 | 16:35
Obama zagovara ostanak Britanije u EU

Do posjete će doći krajem aprila, oko dva mjeseca uoči referenduma zakazanog za 23. juna, na kojem bi Britanci trebalo da oduče da li žele da ostanu ili napuste 28-člani blok, prenijela je agencija AFP.

Portparol kancelarije britanskog premijera Dejvida Kamerona nije želio da komentariše navode “Indipendenta”, nazivajući ih spekulacijama.

Obama će krajem aprila takođe posjetiti Njemačku radi razgovora o trgovini sa kancelarkom Angelom Merkel i promovisanja američkih proizvoda na sajmu u Hanoveru, koji se smatra najvećim svjetskim sajmom industrijske tehnologije, a održava se od 25. do 29. aprila.

Kameron zagovara ostanak Britanije u EU, pošto je uspješno okončao pregovore sa liderima EU o uslovima ostanka Britanije u tom bloku.

Ankete ukazuju da su Britanci podijeljeni između ostanka i odlaska iz EU, budući da se 51 odsto njih zalaže da ostanak, a 49 odsto za odlazak.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Stalno

13.03.2016 16:10

Opet Anglosaksonci se dogovaraju,pa Ameri i Englezi uglavnom sve kuvaju u svijetu!@

ODGOVORITE