Нападнута екипа ТВ Н1 у Вишеграду

Припадници равногорског покрета су у околини Вишеграда напали екипу Н1.

Република Српска 13.03.2016 | 14:41
Нападнута екипа ТВ Н1 у Вишеграду

Екипа Н1 је око пола 2 стигла у Дражевину, гдје се у једном шатору одржавао ручак поводом 70 година од хапшења четничког вође Драгољуба Драже Михајловића.

Наша екипа је пришла путу који води до шатора, у којем су се налазили млађи момци у црним одијелима и припадници Равногорског покрета.

"Питали смо их да нам дају изјаве, на шта су нас питали одакле долазимо, и када смо рекли да смо из Сарајева, казали су како не могу давати изјаве. Старији господин је тада пришао те тражио легитимацију. Показали смо личне карте и онда је рекао да не можемо снимати. Када смо питали зашто, рекао је само да једноставно не можемо", казала нам је репортерка Н1 Адиса Ибрахимовић.

Након тога су се одмакли на други пут те су одлучили да сниме пар кадрова из даљине.

"Напад се десио тако да нисмо то ни примијетили. Појавио се старији човјек висок два метра и залетио се на сниматеља Алена и почео га ударати камером по глави. Пришла сам и говорила и молила га да то не ради, онда се окренуо према мени и почео ме ударати микрофоном по глави. Када му је испао микрофон, окренуо се према сниматељу и потрчао с њим. Пришао нам је и други, такође старији човјек и говорио страшне ствари. У то се укључила и једна жена", говори Ибрахимовић.

Но, на срећу, спасили су их момци из Србије.

"Момци из Србије су полетјели према нама и почели да нас бране и да нас гурају од човјека и утрпали су нас у ауто, након чега су почели и други да долазе. Направили су нам простор да одемо и кроз прозор су нам се извинили и рекли да им је жао што се то десило, да то није став њих и да је то дјело појединца и да то никад не би урадили", рекла је репортерка Н1 видно потресена.

Извор: Н1