Одузети производи вриједности 40.000 КМ

Службеници Управе за индиректно опорезивање /УИО/ БиХ привремено су одузели већу количину разних текстилних производа на тржници Аризона код Брчког укупне вриједности 40.000 КМ.

Босна и Херцеговина 13.03.2016 | 14:20
Одузети производи вриједности 40.000 КМ

Приликом провјера обавезе плаћања индиректних пореза, увидом у књиговодствену документацију и урађеним пописом робе, утврђен је вишак робе страног поријекла, а ријеч је о 794 комада фармерица, 106 разних мајица и 10 јакни, саопштено је из УИО БиХ.

Против правног лица регистрованог у дистрикту Брчко и одговорног лица у правном лицу биће поднесен захтјев за покретање прекршајног поступка, а због да су починили прекршајно дјело примање, држање и промет робе којима је учињен царински прекршај.

Провјере поријекла робе код правног лица регистрованог у дистрикту Брчко извршили су овлаштени службеници Групе за спречавање кријумчарења и прекршаја УИО у Регионалном центру Тузла.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

баћо

13.03.2016 19:40

Само отимајте и пљачкајте , ту сиротињу, којој сте оставили, једини начин , да преживи.Све сте отели и попљачкали и ,опет, вам је мало. Кад видим ,оног портпарола(слинавог) како прича о отимању, дође ми ружно.Не знам ,ко нас више пљачка,или наша власт или ,ова управа за индиректн(уствари директно) опорезивање, кроз акцизе на дуван и гориво.

ОДГОВОРИТЕ