Oduzeti proizvodi vrijednosti 40.000 KM

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH privremeno su oduzeli veću količinu raznih tekstilnih proizvoda na tržnici Arizona kod Brčkog ukupne vrijednosti 40.000 KM.

Bosna i Hercegovina 13.03.2016 | 14:20
Oduzeti proizvodi vrijednosti 40.000 KM

Prilikom provjera obaveze plaćanja indirektnih poreza, uvidom u knjigovodstvenu dokumentaciju i urađenim popisom robe, utvrđen je višak robe stranog porijekla, a riječ je o 794 komada farmerica, 106 raznih majica i 10 jakni, saopšteno je iz UIO BiH.

Protiv pravnog lica registrovanog u distriktu Brčko i odgovornog lica u pravnom licu biće podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, a zbog da su počinili prekršajno djelo primanje, držanje i promet robe kojima je učinjen carinski prekršaj.

Provjere porijekla robe kod pravnog lica registrovanog u distriktu Brčko izvršili su ovlašteni službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja UIO u Regionalnom centru Tuzla.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

baćo

13.03.2016 19:40

Samo otimajte i pljačkajte , tu sirotinju, kojoj ste ostavili, jedini način , da preživi.Sve ste oteli i popljačkali i ,opet, vam je malo. Kad vidim ,onog portparola(slinavog) kako priča o otimanju, dođe mi ružno.Ne znam ,ko nas više pljačka,ili naša vlast ili ,ova uprava za indirektn(ustvari direktno) oporezivanje, kroz akcize na duvan i gorivo.

ODGOVORITE