Поплаве изњедриле још једног хероја

У прокупачком насељу поред реке Топлице, десила се права драма у којој је само захваљујући великој срећи, али и присебности четрнаестогодишњег Фермана Амзића спасен шестогодишњи дечак Бојан Јашаревић који је упао у набујалу реку.

Србија 13.03.2016 | 12:51
Поплаве изњедриле још једног хероја

Према речима мештана, дечаци су били поред реке и хватали дрва која су плутала због повећаног водостаја.

Малишан се највероватније, својом непажњом, оклизнуо и упао у хладну реку.

Како није знао да плива, почео је да тоне и да се дави.

"Неколико дечака је било у том тренутку поред реке. Ипак, најприсебнији је био Амзић, који је без размишљања скочио за малишаном који је скроз потонуо. Само захваљујући великој срећи успео је да ухвати и из реке извуче преплашеног малишана",  каже један од очевидаца овог догађаја.

Сам Амзић скромно не жели много да коментарише свој храбри чин. Каже да се ни секунду није двоумио да ли да скочи у Топлицу и помогне малишану.

"У том тренутку нисам ни био свестан да је река хладна и дубока и да могу и ја да се удавим. Размишљао сам само како да извучем Бојана. На срећу успео сам – истиче скромни четрнаестогодишњак.

Сем што је био преплашен и што се напио воде, мали Бојан је прошао без тежих последица.

Иначе, готово идентична ситуација у овом насељу се догодила и априла 2014. године у време великих поплава, када је, такође, водостај на Топлици био много већи од уобичајног. Тада се умало није удавио петогодишњи Кристијан Аврамовић док је са браћом и родбином вадио гране и стабла из набујале реке. Тада је дечака од утапања спасао његов брат Туркијана Аврамовића (23).

Кристијан је конопцем који је обмотао око руке, хватао дрвеће које је плутало реком. Није ни слутио да ће га стабло, које изнад површине воде и није изгледало тако велико, повући са собом.

Водена бујица га је повукла, али је имао срећу да су га рођаци и брат у последњем тренутку спасили.

Извор: Блиц

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

свака цаст

13.03.2016 12:34

У невољи се јунаци препознају...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Памет

13.03.2016 14:44

Памет није скупа. Веће су будале родитељи који држе дјецу без надзора, поред набујале воде.

Name

СИРОТИЊА

14.03.2016 12:48

СИРОТИЊА БРЕ, МОРА ДА ПРИБАВЉА ДРВА, НЕМАШТИНА, НЕШТО ВОДА ДОНЕСЕ АЛИ МНОГО ВИШЕ ОДНЕСЕ.

ОДГОВОРИТЕ