Poplave iznjedrile još jednog heroja

U prokupačkom naselju pored reke Toplice, desila se prava drama u kojoj je samo zahvaljujući velikoj sreći, ali i prisebnosti četrnaestogodišnjeg Fermana Amzića spasen šestogodišnji dečak Bojan Jašarević koji je upao u nabujalu reku.

Srbija 13.03.2016 | 12:51
Poplave iznjedrile još jednog heroja

Prema rečima meštana, dečaci su bili pored reke i hvatali drva koja su plutala zbog povećanog vodostaja.

Mališan se najverovatnije, svojom nepažnjom, okliznuo i upao u hladnu reku.

Kako nije znao da pliva, počeo je da tone i da se davi.

"Nekoliko dečaka je bilo u tom trenutku pored reke. Ipak, najprisebniji je bio Amzić, koji je bez razmišljanja skočio za mališanom koji je skroz potonuo. Samo zahvaljujući velikoj sreći uspeo je da uhvati i iz reke izvuče preplašenog mališana",  kaže jedan od očevidaca ovog događaja.

Sam Amzić skromno ne želi mnogo da komentariše svoj hrabri čin. Kaže da se ni sekundu nije dvoumio da li da skoči u Toplicu i pomogne mališanu.

"U tom trenutku nisam ni bio svestan da je reka hladna i duboka i da mogu i ja da se udavim. Razmišljao sam samo kako da izvučem Bojana. Na sreću uspeo sam – ističe skromni četrnaestogodišnjak.

Sem što je bio preplašen i što se napio vode, mali Bojan je prošao bez težih posledica.

Inače, gotovo identična situacija u ovom naselju se dogodila i aprila 2014. godine u vreme velikih poplava, kada je, takođe, vodostaj na Toplici bio mnogo veći od uobičajnog. Tada se umalo nije udavio petogodišnji Kristijan Avramović dok je sa braćom i rodbinom vadio grane i stabla iz nabujale reke. Tada je dečaka od utapanja spasao njegov brat Turkijana Avramovića (23).

Kristijan je konopcem koji je obmotao oko ruke, hvatao drveće koje je plutalo rekom. Nije ni slutio da će ga stablo, koje iznad površine vode i nije izgledalo tako veliko, povući sa sobom.

Vodena bujica ga je povukla, ali je imao sreću da su ga rođaci i brat u poslednjem trenutku spasili.

Izvor: Blic

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

svaka cast

13.03.2016 13:34

U nevolji se junaci prepoznaju...

ODGOVORITE
Name

Pamet

13.03.2016 15:44

Pamet nije skupa. Veće su budale roditelji koji drže djecu bez nadzora, pored nabujale vode.

Name

SIROTINJA

14.03.2016 13:48

SIROTINJA BRE, MORA DA PRIBAVLJA DRVA, NEMAŠTINA, NEŠTO VODA DONESE ALI MNOGO VIŠE ODNESE.

ODGOVORITE