Сава стагнира, ниво Дрине у опадању

Водостај ријеке Саве на подручју Семберије је у стагнацији, односно благом порасту, ријеке Дрине у опадању, док су водостаји мањих ријека у границама нормале, саопштено је из Градске управе Бијељина.

 

Република Српска 13.03.2016 | 11:05
Сава стагнира, ниво Дрине у опадању

Водостај Саве у 7.00 часова на водомјерној летви у Рачи износио је 684 центиметара и за посљедња 24 часа порастао је за четири центиметра и тренутно је 34 центиметра изнад коте редовне одбране од поплава.

Водостај Дрине у 7.00 часова износио је 288 центиметара на водомјерној станици Радаљ и у опадању је за посљедња 24 сата за 25 центиметара.

Проток Дрине у 7.00 часова на Хидроелектрани Зворник износио је 950 метра кубна у секунди. У протекла 24 часа на подручју града Бијељина пало је 0,4 литра кише по метру квадратном.

С обзиром на то да су водостаји ријека Саве и Дрине и даље веома високи и да се и наредних дана прогнозирају падавине, становништво које је насељено уз ријеке упозорава се да прати стање ради благовременог предузимања мјера самозаштите, односно да уклони материјална добра која би могла бити заплављена.

Надлежна одјељења и службе Градске управе, професионалне и хитне службе треба да буду у приправности ради благовременог реаговања у случају потребе, наводи се у саопштењу.

 

Коментари / 0

Оставите коментар