Анализа: Ноћ кад је Звезда "добила" Арену...!

Црвено-бели изашли су из своје "сигурније" хале Александар Николић, отишли на два дана на Нови Београд и великим тријумфом над Панатинаикосом ставили тачку на причу о свом страху од највеће хале у Србији.

Кошарка 13.03.2016 | 22:40
Анализа: Ноћ кад је Звезда "добила" Арену...!

У буци Комбанк арене, пред званично 18.150 гледалаца, играчи Црвене звезде Телеком ставили су, бар до даљег, ад ацта тему свог "страха" од Комбанк арене.

У амбијенту који није и не може бити ватрен као у хали "Александар Николић", али пред скоро троструко више гледалаца, Звезда је у петак победила и Панатинаикос и зебњу својих навијача да не може да направи тако значајан успех без њихове још бучније подршке, каква постоји у "Пиониру".

На месту где је прошле године пред Делијама пао и Макаби, годину пре тога Будивељник и Уникс, и где су тријумфи црвено-белих над Валенсијом, Лаборал Кућом или над Стразбуром брзо падали у сенку приче о "тврђим" обручима, Таренс Кинзи је отворено признао:

"Више волим Арену него 'Пионир'"

Иако у тој хали не тренирају и иако је то њихов већ трећи домаћи терен ове сезоне, играчи Звезде још једном су се ове сезоне брзо адаптирали, ушли у Комбанк арену тек вече пред меч и поново ставили питање селидбе у други план.

Да су изгубили - сигурно би се повела полемика о одласку из хале "Александар Николић", у којој је у Евролиги ове сезоне победио само Фенербахче, што се може рећи и за Арену. Да је победио ПАО, нови премештај вероватно би био осуђен од значајног дела публике, на шта је после утакмице подсетио и тренер Дејан Радоњић.

Међутим, с обзиром на тријумф српског шампиона, и то у једном од најважнијих момената и мечева сезоне, може се констатовати да је "страх" од Арене остао иза Звезде, да се ова тема вероватно неће ускоро потезати и да су црвено-бели први пут после пет месеци значајно зарадили и од продаје карата.

"Фактор Комбанк арене" пролазио је кроз мисли великом броју навијача и у последњем минуту утакмице, док се Немања Дангубић спремао да изведе јако важна слободна бацања. Погодио је оба пута, "погурао" тим ка победи, а после меча о овој теми рекао:

"Сигурно да се створила та атмосфера да имамо 'страх' од Арене, али показали смо да нас ни те ствари не могу пореметити, да смо фокусирани и да нам није битно где играмо. Показали смо то и у Вршцу, отишли смо тамо и наступили где пола играча никад није играло. И победили смо и тамо".

Коментари / 0

Оставите коментар