Analiza: Noć kad je Zvezda "dobila" Arenu...!

Crveno-beli izašli su iz svoje "sigurnije" hale Aleksandar Nikolić, otišli na dva dana na Novi Beograd i velikim trijumfom nad Panatinaikosom stavili tačku na priču o svom strahu od najveće hale u Srbiji.

Košarka 13.03.2016 | 22:40
Analiza: Noć kad je Zvezda "dobila" Arenu...!

U buci Kombank arene, pred zvanično 18.150 gledalaca, igrači Crvene zvezde Telekom stavili su, bar do daljeg, ad acta temu svog "straha" od Kombank arene.

U ambijentu koji nije i ne može biti vatren kao u hali "Aleksandar Nikolić", ali pred skoro trostruko više gledalaca, Zvezda je u petak pobedila i Panatinaikos i zebnju svojih navijača da ne može da napravi tako značajan uspeh bez njihove još bučnije podrške, kakva postoji u "Pioniru".

Na mestu gde je prošle godine pred Delijama pao i Makabi, godinu pre toga Budiveljnik i Uniks, i gde su trijumfi crveno-belih nad Valensijom, Laboral Kućom ili nad Strazburom brzo padali u senku priče o "tvrđim" obručima, Tarens Kinzi je otvoreno priznao:

"Više volim Arenu nego 'Pionir'"

Iako u toj hali ne treniraju i iako je to njihov već treći domaći teren ove sezone, igrači Zvezde još jednom su se ove sezone brzo adaptirali, ušli u Kombank arenu tek veče pred meč i ponovo stavili pitanje selidbe u drugi plan.

Da su izgubili - sigurno bi se povela polemika o odlasku iz hale "Aleksandar Nikolić", u kojoj je u Evroligi ove sezone pobedio samo Fenerbahče, što se može reći i za Arenu. Da je pobedio PAO, novi premeštaj verovatno bi bio osuđen od značajnog dela publike, na šta je posle utakmice podsetio i trener Dejan Radonjić.

Međutim, s obzirom na trijumf srpskog šampiona, i to u jednom od najvažnijih momenata i mečeva sezone, može se konstatovati da je "strah" od Arene ostao iza Zvezde, da se ova tema verovatno neće uskoro potezati i da su crveno-beli prvi put posle pet meseci značajno zaradili i od prodaje karata.

"Faktor Kombank arene" prolazio je kroz misli velikom broju navijača i u poslednjem minutu utakmice, dok se Nemanja Dangubić spremao da izvede jako važna slobodna bacanja. Pogodio je oba puta, "pogurao" tim ka pobedi, a posle meča o ovoj temi rekao:

"Sigurno da se stvorila ta atmosfera da imamo 'strah' od Arene, ali pokazali smo da nas ni te stvari ne mogu poremetiti, da smo fokusirani i da nam nije bitno gde igramo. Pokazali smo to i u Vršcu, otišli smo tamo i nastupili gde pola igrača nikad nije igralo. I pobedili smo i tamo".

Komentari / 0

Ostavite komentar