ИВ: Троицки одмах испао, Дел Потро се држао сет са Бердихом!

Српски тенисер Виктор Троицки завршио је учешће на турниру из Мастерс 1000 серије у Индијан Велсу већ у свом првом мечу. Хуан Мартин дел Потро приказао се у солидном светлу, али није успео да изненади Томаша Бердиха у другом колу турнира у Индијан Велсу.

Тенис 13.03.2016 | 00:54
ИВ: Троицки одмах испао, Дел Потро се држао сет са Бердихом!

Бољи од њега у дуелу другог кола био је Леонардо Мајер са 7:5, 6:3.

У првом сету први је до брејка дошао Троицки, али је потом Аргентинац везао три гема уз два брејка, да би српски тенисер узвратио. Ипак, у завршници је Мајер био концентрисанији и у 12. гему направио је кључни брејк искористивши прву сет лопту.

Чинило се да ће други сет протећи боље по нашег играча, пошто је Троицки направио брејк у трећем гему и убрзо затим повео са 3:1.

Међутим, испоставило се да је то последњи Викторов освојени гем на мечу – Мајер је везао четири гема, повео са 5:3, а онда је у последњем гему спасао брејк лопту и дошао до победе за 94 минута игре.

Хуан Мартин дел Потро приказао се у солидном светлу, али није успео да изненади Томаша Бердиха у другом колу турнира у Индијан Велсу.

Чех је био бољи и славио је са 7:6 (7-4), 6:2 и тако је добио Аргентинца трећи пут у седам међусобних окршаја.

Дел Потру предстоји дуг пут ако жели да се врати у врх, бекхенд и даље не игра пуном снагом, углавном користи слајс, али је у првом сету био врло близу брејка – пропустио је пет брејк лопти у два различита гема и није искористио то што је Чех много грешио.

Бердих је у 12. гему пропустио брејк и сет лопту, али је у тај брејку био концентрисанији и повео је у сетовима.

Како је време одмицало, Дел Потро се све слабије кретао, а Бердих је дошао до своје игре, па је други сет био само формалност.

Упркос поразу, Аргентинац може да буде задовољан – полуфинале у Делреј Бичу, победа над Смичеком и добар први сет са Бердихом, то је добра основа за будућност.

Коментари / 0

Оставите коментар