IV: Troicki odmah ispao, Del Potro se držao set sa Berdihom!

Srpski teniser Viktor Troicki završio je učešće na turniru iz Masters 1000 serije u Indijan Velsu već u svom prvom meču. Huan Martin del Potro prikazao se u solidnom svetlu, ali nije uspeo da iznenadi Tomaša Berdiha u drugom kolu turnira u Indijan Velsu.

Tenis 13.03.2016 | 00:54
IV: Troicki odmah ispao, Del Potro se držao set sa Berdihom!

Bolji od njega u duelu drugog kola bio je Leonardo Majer sa 7:5, 6:3.

U prvom setu prvi je do brejka došao Troicki, ali je potom Argentinac vezao tri gema uz dva brejka, da bi srpski teniser uzvratio. Ipak, u završnici je Majer bio koncentrisaniji i u 12. gemu napravio je ključni brejk iskoristivši prvu set loptu.

Činilo se da će drugi set proteći bolje po našeg igrača, pošto je Troicki napravio brejk u trećem gemu i ubrzo zatim poveo sa 3:1.

Međutim, ispostavilo se da je to poslednji Viktorov osvojeni gem na meču – Majer je vezao četiri gema, poveo sa 5:3, a onda je u poslednjem gemu spasao brejk loptu i došao do pobede za 94 minuta igre.

Huan Martin del Potro prikazao se u solidnom svetlu, ali nije uspeo da iznenadi Tomaša Berdiha u drugom kolu turnira u Indijan Velsu.

Čeh je bio bolji i slavio je sa 7:6 (7-4), 6:2 i tako je dobio Argentinca treći put u sedam međusobnih okršaja.

Del Potru predstoji dug put ako želi da se vrati u vrh, bekhend i dalje ne igra punom snagom, uglavnom koristi slajs, ali je u prvom setu bio vrlo blizu brejka – propustio je pet brejk lopti u dva različita gema i nije iskoristio to što je Čeh mnogo grešio.

Berdih je u 12. gemu propustio brejk i set loptu, ali je u taj brejku bio koncentrisaniji i poveo je u setovima.

Kako je vreme odmicalo, Del Potro se sve slabije kretao, a Berdih je došao do svoje igre, pa je drugi set bio samo formalnost.

Uprkos porazu, Argentinac može da bude zadovoljan – polufinale u Delrej Biču, pobeda nad Smičekom i dobar prvi set sa Berdihom, to je dobra osnova za budućnost.

Komentari / 0

Ostavite komentar