Хитеровој супервелеслалом у Ленцерхајдеу!

Аустријанка Корнелија Хитер тријумфовала је у супервелеслалому који је у оквиру Светског купа одржан у швајцарском Ленцерхајдеу.

Остали спортови 12.03.2016 | 22:40
Хитеровој супервелеслалом у Ленцерхајдеу!

Лара Гут се приближила Линди Вон у генералном пласману, али и даље није преузела прву позицију од Американке у поретку супер Г.

Корнелија Хитер се нашла на највишем степенику победничког постоља након седме трке у супервелеслалому ове сезоне.

Аустријској скијашици је то прва победа у каријери у Светском купу коју је забележила пред више од 6500 навијача. 23-годишња Хитер је на крају имала само 0,10 секунди предности у односу на домаћу скијашицу Фабијен Зутер, док је трећу позицију заузела Тамара Типлер која имала 0,35 секунди заостатка у односу на победницу и којој је то први подијум у каријери.

Водећа у генералном пласману Лара Гут трку је завршила на петој позицији и била 0,58 секунди спорија од Хитер. Швајцаркиња сада има 401 бод у поретку супервелеслалома, 19 мање од Линдзи Вон која је због повреде колена окончала сезону. Треће место заузима Хотер са 340 бодова.

У генералном пласману Гут има 67 бодова више од Вон и 295 више од трећепласиране Викторије Ребенсбург. Швајцарска скијашица има прилику већ сутра да осигура Кристални глобус уколико освоји бар пет бодова на сутрашњој комбинацији такође у Ленцерхајдеу с обзиром да ће Ребенсбург учествовати само на завршним тркама у Сент Морицу.

Коментари / 0

Оставите коментар