Hiterovoj superveleslalom u Lencerhajdeu!

Austrijanka Kornelija Hiter trijumfovala je u superveleslalomu koji je u okviru Svetskog kupa održan u švajcarskom Lencerhajdeu.

Ostali sportovi 12.03.2016 | 22:40
Hiterovoj superveleslalom u Lencerhajdeu!

Lara Gut se približila Lindi Von u generalnom plasmanu, ali i dalje nije preuzela prvu poziciju od Amerikanke u poretku super G.

Kornelija Hiter se našla na najvišem stepeniku pobedničkog postolja nakon sedme trke u superveleslalomu ove sezone.

Austrijskoj skijašici je to prva pobeda u karijeri u Svetskom kupu koju je zabeležila pred više od 6500 navijača. 23-godišnja Hiter je na kraju imala samo 0,10 sekundi prednosti u odnosu na domaću skijašicu Fabijen Zuter, dok je treću poziciju zauzela Tamara Tipler koja imala 0,35 sekundi zaostatka u odnosu na pobednicu i kojoj je to prvi podijum u karijeri.

Vodeća u generalnom plasmanu Lara Gut trku je završila na petoj poziciji i bila 0,58 sekundi sporija od Hiter. Švajcarkinja sada ima 401 bod u poretku superveleslaloma, 19 manje od Lindzi Von koja je zbog povrede kolena okončala sezonu. Treće mesto zauzima Hoter sa 340 bodova.

U generalnom plasmanu Gut ima 67 bodova više od Von i 295 više od trećeplasirane Viktorije Rebensburg. Švajcarska skijašica ima priliku već sutra da osigura Kristalni globus ukoliko osvoji bar pet bodova na sutrašnjoj kombinaciji takođe u Lencerhajdeu s obzirom da će Rebensburg učestvovati samo na završnim trkama u Sent Moricu.

Komentari / 0

Ostavite komentar