ПЛ БиХ: Радникова ''нула'', Борац славио, кикс Зрињског и Сарајева, тријумф Слободе!

Борац савладао Дрину 3:0 и стигао до важних бодова у борби за опстанак. Челик и Зрињски подијелили бодове у дербију 21. кола Премијер лиге БиХ. Слобода губила на полуврмену у Витезу, али у другом полувремену стигла до побједе 3:1 којом се учврстила на врху. Широки убједљив у Мостару, “нула” у Бијељини.

Фудбал 12.03.2016 | 21:20
ПЛ БиХ: Радникова ''нула'', Борац славио, кикс Зрињског и Сарајева, тријумф Слободе!

Бањалучки Борац коначно је побиједио!

Послије катастрофалног почетка сезоне због којег је дошао у зону испадања, Борац има тежак задатак у прољећној полусезони, а то је да побједама избори опстанак.

Послије два неуспјеха, Борац је у суботу против Дрине коначно стигао до побједе, и то убједљиве - 3:0!

Послије тачно 300 минута игре овог прољећа без постигнутог гла фудбалери борца су коначно затресли мрежу, а учинио је то тони Јовић у 30. минуту меча против Дрине.

Млади нападач обрадовао је малобројне навијаче на Градском стадиону у Бањалуци, а након што је Милосављев у 42. минуту повисио на 2:0 Борац је могао мирно и са много самопоуздања на одмор.

Стање на терену није се мијењало у наставку, Борац је био конкретнији, а све дилеме ријешио је Марјановић у 70. минуту поготком за коначних 3:0.

Борац је тако стигао до важних бодова у борби за опстанак, који ће много значити и за самопоуздање играча, али ће сигурно и поправити расположење домаће публике која је у Бањалуци ове сезоне гледала блиједе партије и често поразе свог тима.

Ово је тек пета побједа Борца у 11 утакмица на Градском стадиону у Бањалуци, а те лоше игре код куће гурнуле су црвено-плаве у позицију у којој се сада налази.

Борац је сада пет бодова од зоне спаса, али ова побједа неће готово ништа да значи уколико се Борац у наредној утакмици врати у лошу форму и сигурно је да ће задатак тренера Борчета Средојевића бити да држи играче максимално концентрисане у наредном периоду.

И Челик и Зрињски имали су вођство на мечу играном у Зеници, али је на крају он завршен ремијем 2:2, који је можда и најправеднији исход.


Реми ипак више одговара домаћој екипи, јер Зрињски није успио да задржи корак са лидером, тузланском Слободом и сада заостаје три бода.

На почетку утакмице истакли су се голмани. Прво је Адиловић одбранио покушај Тодоровић, да би нешто касније Васиљ одбранио покушај Селимовића.

Прилику за гол имао је и Мешановић, а онда су домаћи дошли до вођства. Дедић је у 25. Минуту добро пратио акцију и послије одбране Васиља послао лопту у мрежу за вођство Челика.

Прије одмора две добре прилике, по једна на обје стране. Арежина је могао да забије за Зрињски, али је лопта отишла тик поред гола, док је на другој страни Салчиновић шутирао преко гола.

На старту другог полувремена Филиповић је погодио пречку, да би у 53. минуту „племићи“ стигли до изједначења. Новопечени репрезентаттивац Данијел Граовац погодио је главом послије корнера који је извео Арежина.

У 82. минуту у шеснаестерцу домаћих пада Арежина, а судија Јакуповић је показао, можда и мало престрого на бијелу тачку. Услиједили су бурни протести домаћих фудбалера, али наравно промјене одлуке није било.

Погодак за велики преокрет Зрињског постигао је Мешановић, који се из поштовања према бившем клубу није радовао поготку.

Свој бијес играчи Челика искалили су на најбољи могући начин – поготком.

Само три минуте послије гола Зрињског Џидић је одлично извео слободан ударац и матирао помало несигурног Васиља за велико одушевљење на стадиону Билино поље.

Пробудила се и домаћа публика, међутим, Челик није успио да евентуално да дође до три бода, као ни Зрињски, који је у самом финишу имао добру прилику преко Закарића.

Лидер на табели Премијер лиге БиХ, тузланска Слобода уписала је побједу и у 21. колу. Другу побједу заредом екипа Хусрефа Мусемића уписала је на гостовању у Витезу, иако истоимени противник није био нимало лак плијен.

Напротив, домаћи фудбалери су послије првих 45 минута водили 1:0 аутоголом Костића, међутим друго полувријеме потпуно је припало Слободи.

Нови аутогол на овој утакмици виђен је у 65. минуте када је Новак послије гужве у шеснаестерцу послао лопту у своју мрежу за изједначење.

Слобода је послије тога кренула по сва три бода, а осам минут априје краја Орадгић доноси велики преокрет – 2:1. У судијској надокнади Зеба је “овјерио” побједу којом је Слобода бар накратко побјегла Зрињском на четири бода предности, до завршетка утакмице “племића” са Челиком.

Широки Бријег је искористио кикс Сарајева и изједначио се са њим и радником на трећој позицији са 39 освојених бодова.

Широкобријежани су лако и ефикасно ријешили гостовање код “фењераша” Вележа, већ на полувремену је било 2:0, а Иванковић је ставио тачку на седам минута прије краја.

Радник и Олимпик ремизирали су у Бијељини у утакмици на неколико прилика, али не и гол.

Домаћин је био бољи у првом полувремену, али није био довољно конкретан пред голом Бандовића, па се можда издваја само прилика Срећковића.

Олимпик је у наставку преузео иницијативу, имао и пар добрих прилика, међутим није успио да савлада Авдукића.

Најбољу прилику за то имао је Брковић у 60. минуте када је сам изашао пред Авдукића али је шутирао неколико центиметара поред десне стативе.

Лијеп гест Бијељинаца виђен је пред овај меч када су транспарентом захвалили фудбалеру Барселоне Ивану Ракитићу на куповини новог семафора за Радник.

Фудбалери Рудара водили су првих 45 минута против шампиона Босне и Херцеговине, али је екипа Сарајева почетком наставка стигла до изједначења и једног бода у Приједору - 1:1 (1:0).

Реми на Градском стадиону у Приједору између домаћина, који се грчевито бори за опстанак и актуелног шампиона Босне и Херцеговине.

Прво полувријеме на приједорском Градском стадиону обиљежила су два пенала, по један на обје стране.

Најприје је бордо клуб у 40. минуту имао прилику са "креча" да осигура предност гостима, али је Далибор Козић одбранио казнени ударац Харису Дуљевићу.

Само два минута касније, арбитар из Бановића Елвис Мујић је показао на "бијелу тачку" након што је Денис Крамар играо руком у свом шеснаестерцу.

Сигуран реализатор био је Бојан Буразор за вођство Рудара од 1:0.

Тренер кошевског тима Миодраг Јешић је у наставку меча на клупи оставио Денија Симеуновића а у игру увео Леона Бенку, који се тренеру из Србије одужио поготком већ послије два минута на терену.

Могао је хрватски центарфор Бенко да гостима са "Кошева" осигура побједу у 83. минуту, савладан је био и Козић, али је савезник Приједорчана била статива.

Имали су и домаћи играчи шансу да освоје комплетан плијен и то у судијској надокнади, али је ударац Петра Кунића био за мало непрецизан.

РЕЗУЛТАТИ 21. КОЛА

Субота

Рудар Приједор - Сарајево 1:1 (1:0)
/Буразор - 42 пен - Бенко 47/

Витез - Слобода 1:3
/Костић аутогол 25 – Новак 65 аутогол, Орадгић 82, Зеба 90+1/

Радник - Олимпик 0:0

Вележ - Широки Бријег 0:3
/Сесар 29, Крстановић 38 пен, Иванковић 83/

Челик - Зрињски 2:2 (1:0)

/Дедић 25, Џидић 85 – Граовац 50, Мешановић 82 пенал)

Борац - Дрина 3:0 (2:0)

/Јовић 30. Милосављев 42, Марјановић 70/

Недјеља (15 х):

Славија - Травник
Жељезничар - Младост

ТАБЕЛА: Слобода 47, Зрињски 44, Сарајево 39, Широки Бријег 39, Радник 39, Жељезничар (-1) 34, Челик 30, Славија (-1) 29, Витез 27, Младост (-1) 27, Олимпик 23, Борац 22, Травник (-1) 19, Рудар Приједор 18, Дрина 13, Вележ 8.

Коментари / 0

Оставите коментар