Необичан призор изнад Единбурга

Призор на небу изнад шкотског града у петак увече подсећао је на апокалиптичну сцену из неког научно-фантастичног блокбастера.

Свијет 12.03.2016 | 21:20
Необичан призор изнад Единбурга

Фотографију је снимио Том Фостер (25), лекар из Единбурга, који каже да је желео да фотографише панораму главног града Шкотске док сунце залази.

Доба дана у ком је фотографија настала и необичан облик облака створили су јединствену слику која је убрзо по објављивању на Фејсбуку изазавала лавину коментара.

За неке, овај занимљиви призор на небу представља змаја, за друге птицу феникс, а било је чак и оних који су на фотографији видели љутог пингвина.

Ни сам аутор није сигуран шта је усликао. На тренутак му се учинило да је на небу видео крилатог змаја, али и руку Бога.

"Фотографија ми је драга баш зато што свако у њој види неку другу симболику. Добио сам на стотине коментара похвале", рекао је несуђени фотограф Фостер.

Како каже, у последњем тренутку успео је да услика ову необичну игру боја и облика, јер само неколико секунди након што је фотографија настала, одједном је пао мрак.

"Колико год да је импресивна, фотографија не може да дочара како је то изгледало нама који смо имали срећу да томе присуствујемо", рекао је Фостер.

Сличан призор усликан је на небу изнад града Мадеира у Португалу пре месец дана. Облак који је личи на велику ватрену лопту иили песницу која гори, сликао је Режерио Пачеко, а фотографија је убрзо постала позната као „Божја рука“.

Извор: Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар