Neobičan prizor iznad Edinburga

Prizor na nebu iznad škotskog grada u petak uveče podsećao je na apokaliptičnu scenu iz nekog naučno-fantastičnog blokbastera.

Svijet 12.03.2016 | 21:20
Neobičan prizor iznad Edinburga

Fotografiju je snimio Tom Foster (25), lekar iz Edinburga, koji kaže da je želeo da fotografiše panoramu glavnog grada Škotske dok sunce zalazi.

Doba dana u kom je fotografija nastala i neobičan oblik oblaka stvorili su jedinstvenu sliku koja je ubrzo po objavljivanju na Fejsbuku izazavala lavinu komentara.

Za neke, ovaj zanimljivi prizor na nebu predstavlja zmaja, za druge pticu feniks, a bilo je čak i onih koji su na fotografiji videli ljutog pingvina.

Ni sam autor nije siguran šta je uslikao. Na trenutak mu se učinilo da je na nebu video krilatog zmaja, ali i ruku Boga.

"Fotografija mi je draga baš zato što svako u njoj vidi neku drugu simboliku. Dobio sam na stotine komentara pohvale", rekao je nesuđeni fotograf Foster.

Kako kaže, u poslednjem trenutku uspeo je da uslika ovu neobičnu igru boja i oblika, jer samo nekoliko sekundi nakon što je fotografija nastala, odjednom je pao mrak.

"Koliko god da je impresivna, fotografija ne može da dočara kako je to izgledalo nama koji smo imali sreću da tome prisustvujemo", rekao je Foster.

Sličan prizor uslikan je na nebu iznad grada Madeira u Portugalu pre mesec dana. Oblak koji je liči na veliku vatrenu loptu iili pesnicu koja gori, slikao je Režerio Pačeko, a fotografija je ubrzo postala poznata kao „Božja ruka“.

Izvor: Blic

Komentari / 0

Ostavite komentar