СЛС: Партизан најзад како треба! Славили Радник, Раднички и Спартак!

Фудбалери Партизана убедљиво су савладали Вождовац 3:0 (2:0), у дербију 26. кола Суперлиге Србије. Јавор поражен на свом терену, брзопотезна победа Нишлија, Спартаку прија пролеће.

Фудбал 12.03.2016 | 21:00
СЛС: Партизан најзад како треба! Славили Радник, Раднички и Спартак!

Црно-бели су већ у првом полувремену решили меч погоцима Дарка Брашанца и Алена Стевановића из пенала, а тачку на солидну представу ставио је Нејмања Косовић сјајним "маказицама".

Партизан је другом узастопном победом стигао на бод од другопласираног Борца, престигавши Чукарички којем гостује у следећем колу.

Вождовац је поражен после шест кола, остаје на седмој позицији удаљен од екипа које се боре за висок пласман уочи плеј-офа.

Гости су боље отворили меч у празној Хумској, контролисали су игру у првих десетак минута, али их је "пресекао" гол Брашанца главом после центаршута Немање Михајловића из корнера.

Уследила је доминација Партизана који је често претио голу Поповића, намучили су га шутеви Брашанца, Илића, Јевтовића, да би у 26. минуту после дуплог паса са Илићем, Михајловић оборен на ивици казненог простора.

Судија Ђокић је досудио пенал за домаћина, а после 5-6 промашаја црно-белих коначно је са "беле тачке" успео да погоди Стевановић.

Иако су гости преко бившег тандема Партизана Маринковић-Одита покушавали да се врате у игру, меч је већ тада био решен.

У другом делу Партизан је деловао скоро незаинтересовано, до 70. минута када Бандаловски пробија по левој страни, проналази Косовића који атрактивним "маказицама" закуцава лопту у горњи леви угао.

Тада су се "Змајеви" са Душановца и дефинитивно предали, па је Партизан доминирао у завршници, али није успео да стигне до четвртог гола.

Јавор поражен на свом терену, брзопотезна победа Нишлија, Спартаку прија пролеће.

Дебитант у Суперлиги Србије успешно је пребродио гостовање у Ивањици. На терену натопљеном водом и по условима изузетно тешким за игру, Радник је као гост савладао Јавор 1:0, голом Самјуела Овусуа у 20. минуту.

Била је то прва шанса гостију у утакмици, али и једна од ретких које су имали, пошто су се определили за дефанзивну тактику. Испоставило се на крају да им је гол нападача из Гане био и довољан за три бода, којима су прескочили данашњег ривала на табели и дошли до одличне осме позиције, односно места које води у плеј-оф!

Утакмици у Ивањици присуствовао је и селектор Србије Радован Ћурчић, преноси Моззарт Спорт, али није донео срећу клубу из родног града, на чијој клупи је седео пре него што је преузео национални тим.

Нишлије не желе да се повуку из трке за место које води у Европу. После пораза од Партизана (0:1) вратили су се на победнички низ и освојили девети бод у прве четири утакмице пролећног дела сезоне:

Јагодина - Раднички Ниш 1:2 (0:2).

Гости су, испоставило се, до победе стигли за само 11. минута! Већ у 4. се Саша Марјановић најбоље снашао у гужви пред голом "ћурана" на центаршут из прекида и ударцем главом погодио мрежу. Недуго затим, Марјановић је центрирао из корнера, а Радош Булатовић, такође ударцем главом, "закуцао" лопту у мрежу домаћег тима.

Јагодина је у 70. минуту успела да унесе неизвесност у финиш утакмице, пошто је Урош Николић реализовао пенал који је направљен управо над њим, међутим, нису имали снаге домаћи фудбалери да избегну преокрет, тако да остају при зачељу табеле.

Победа гостију могла је да буде и убедљивија, пошто је у 82. минуту у казненом простору Јагодине оборен Марко Мркић, али Петар Ђуричковић није искористио пенал. Голман домаћих, Лазар Татић, био је успешнији.

Нешто касније Спартак је у Суботици савладао ОФК Београд 2:1 (0:0).

"Плавим голубовима" очито прија пролеће, пошто им је ово друга победа, уз два ремија, од повратка са зимског одмора. Победу против "романтичара", којом су се изједначили по броју бодова са плаво-белима, донели су Владимир Торбица голом из пенала у 44. минуту и Горан Антонић ударцем главом у 54, на центаршут Торбице из корнера.

Гости су претходно повели преко Николе Цуцкића, после асистенције одличног Даниела Аврамовског, али и очајне реакције комплетне одбране Спартака.

СУПЕРЛИГА, 26. коло:

Јагодина - Раднички 1:2 (0:2)
/Николић пен 70 - Марјановић 4, Булатовић 11/

Партизан - Вождовац 3:0 (2:0)
/Брашанац 10, Стевановић пен 25, Косовић 68/

Спартак - ОФК Београд 2:1 (1:1)
/Торбица пен 44, Антонић 54 - Цуцкић 34/

Јавор - Радник 0:1 (0:1)
/Овусу 20/

Нови Пазар - Црвена звезда везда ОДЛОЖЕНО

у петак

Војводина - Борац 1:1 (0:0)
/Мелег 71 - Бангура 92 аг/

у недељу

Металац - Рад 17.00
Младост - Чукарички ОДЛОЖЕНО

ТАБЕЛА: Црвена звезда (-1) 71, Борац 43, Партизан 42, Чукарички (-1) 41, Раднички 41, Војводина 39, Вождовац 36, Радник 34, Јавор 31, Младост (-1) 31, Металац (-1) 27, Нови Пазар (-1) 27, Спартак 23*, ОФК Београд 23, Јагодина 22, Рад (-1) 20.

Коментари / 0

Оставите коментар