SLS: Partizan najzad kako treba! Slavili Radnik, Radnički i Spartak!

Fudbaleri Partizana ubedljivo su savladali Voždovac 3:0 (2:0), u derbiju 26. kola Superlige Srbije. Javor poražen na svom terenu, brzopotezna pobeda Nišlija, Spartaku prija proleće.

Fudbal 12.03.2016 | 21:00
SLS: Partizan najzad kako treba! Slavili Radnik, Radnički i Spartak!

Crno-beli su već u prvom poluvremenu rešili meč pogocima Darka Brašanca i Alena Stevanovića iz penala, a tačku na solidnu predstavu stavio je Nejmanja Kosović sjajnim "makazicama".

Partizan je drugom uzastopnom pobedom stigao na bod od drugoplasiranog Borca, prestigavši Čukarički kojem gostuje u sledećem kolu.

Voždovac je poražen posle šest kola, ostaje na sedmoj poziciji udaljen od ekipa koje se bore za visok plasman uoči plej-ofa.

Gosti su bolje otvorili meč u praznoj Humskoj, kontrolisali su igru u prvih desetak minuta, ali ih je "presekao" gol Brašanca glavom posle centaršuta Nemanje Mihajlovića iz kornera.

Usledila je dominacija Partizana koji je često pretio golu Popovića, namučili su ga šutevi Brašanca, Ilića, Jevtovića, da bi u 26. minutu posle duplog pasa sa Ilićem, Mihajlović oboren na ivici kaznenog prostora.

Sudija Đokić je dosudio penal za domaćina, a posle 5-6 promašaja crno-belih konačno je sa "bele tačke" uspeo da pogodi Stevanović.

Iako su gosti preko bivšeg tandema Partizana Marinković-Odita pokušavali da se vrate u igru, meč je već tada bio rešen.

U drugom delu Partizan je delovao skoro nezainteresovano, do 70. minuta kada Bandalovski probija po levoj strani, pronalazi Kosovića koji atraktivnim "makazicama" zakucava loptu u gornji levi ugao.

Tada su se "Zmajevi" sa Dušanovca i definitivno predali, pa je Partizan dominirao u završnici, ali nije uspeo da stigne do četvrtog gola.

Javor poražen na svom terenu, brzopotezna pobeda Nišlija, Spartaku prija proleće.

Debitant u Superligi Srbije uspešno je prebrodio gostovanje u Ivanjici. Na terenu natopljenom vodom i po uslovima izuzetno teškim za igru, Radnik je kao gost savladao Javor 1:0, golom Samjuela Ovusua u 20. minutu.

Bila je to prva šansa gostiju u utakmici, ali i jedna od retkih koje su imali, pošto su se opredelili za defanzivnu taktiku. Ispostavilo se na kraju da im je gol napadača iz Gane bio i dovoljan za tri boda, kojima su preskočili današnjeg rivala na tabeli i došli do odlične osme pozicije, odnosno mesta koje vodi u plej-of!

Utakmici u Ivanjici prisustvovao je i selektor Srbije Radovan Ćurčić, prenosi Mozzart Sport, ali nije doneo sreću klubu iz rodnog grada, na čijoj klupi je sedeo pre nego što je preuzeo nacionalni tim.

Nišlije ne žele da se povuku iz trke za mesto koje vodi u Evropu. Posle poraza od Partizana (0:1) vratili su se na pobednički niz i osvojili deveti bod u prve četiri utakmice prolećnog dela sezone:

Jagodina - Radnički Niš 1:2 (0:2).

Gosti su, ispostavilo se, do pobede stigli za samo 11. minuta! Već u 4. se Saša Marjanović najbolje snašao u gužvi pred golom "ćurana" na centaršut iz prekida i udarcem glavom pogodio mrežu. Nedugo zatim, Marjanović je centrirao iz kornera, a Radoš Bulatović, takođe udarcem glavom, "zakucao" loptu u mrežu domaćeg tima.

Jagodina je u 70. minutu uspela da unese neizvesnost u finiš utakmice, pošto je Uroš Nikolić realizovao penal koji je napravljen upravo nad njim, međutim, nisu imali snage domaći fudbaleri da izbegnu preokret, tako da ostaju pri začelju tabele.

Pobeda gostiju mogla je da bude i ubedljivija, pošto je u 82. minutu u kaznenom prostoru Jagodine oboren Marko Mrkić, ali Petar Đuričković nije iskoristio penal. Golman domaćih, Lazar Tatić, bio je uspešniji.

Nešto kasnije Spartak je u Subotici savladao OFK Beograd 2:1 (0:0).

"Plavim golubovima" očito prija proleće, pošto im je ovo druga pobeda, uz dva remija, od povratka sa zimskog odmora. Pobedu protiv "romantičara", kojom su se izjednačili po broju bodova sa plavo-belima, doneli su Vladimir Torbica golom iz penala u 44. minutu i Goran Antonić udarcem glavom u 54, na centaršut Torbice iz kornera.

Gosti su prethodno poveli preko Nikole Cuckića, posle asistencije odličnog Daniela Avramovskog, ali i očajne reakcije kompletne odbrane Spartaka.

SUPERLIGA, 26. kolo:

Jagodina - Radnički 1:2 (0:2)
/Nikolić pen 70 - Marjanović 4, Bulatović 11/

Partizan - Voždovac 3:0 (2:0)
/Brašanac 10, Stevanović pen 25, Kosović 68/

Spartak - OFK Beograd 2:1 (1:1)
/Torbica pen 44, Antonić 54 - Cuckić 34/

Javor - Radnik 0:1 (0:1)
/Ovusu 20/

Novi Pazar - Crvena zvezda vezda ODLOŽENO

u petak

Vojvodina - Borac 1:1 (0:0)
/Meleg 71 - Bangura 92 ag/

u nedelju

Metalac - Rad 17.00
Mladost - Čukarički ODLOŽENO

TABELA: Crvena zvezda (-1) 71, Borac 43, Partizan 42, Čukarički (-1) 41, Radnički 41, Vojvodina 39, Voždovac 36, Radnik 34, Javor 31, Mladost (-1) 31, Metalac (-1) 27, Novi Pazar (-1) 27, Spartak 23*, OFK Beograd 23, Jagodina 22, Rad (-1) 20.

Komentari / 0

Ostavite komentar