ФА Куп: Чаролија Лукакуа оставила Челси без трофеја!

Фудбалери Евертона победили су Челси са 2:0 (0:0) у четвртфиналу ФА купа, а херој је био Ромелу Лукаку. 

Фудбал 12.03.2016 | 20:41
ФА Куп: Чаролија Лукакуа оставила Челси без трофеја!

Белгијски центарфор у размаку од пет минута матирао је свој бивши клуб – у 77. и 82. минуту постигао је голове за пролаз даље, па је Челси у свега неколико дана испао и из Лиге шампиона и из ФА купа.

Тврд и борбен меч на Гудисону одлучило је мајсторство Лукакуа. Он је у 77. минуту фантастичном соло акцијом довео свој тим у вођство – ослободио се двојице чувара по левој страни, Аспиликуете и Ивановића, ушао је у казнени простор поред Микела, а онда је исфинитрао Кејхила и савладао немоћног Куртоу.

Пет минута касније одбрана Челсија ухваћена је на спавању – Баркли је протурио лопту у простор, а Лукаку је кроз ноге Куртое послао лопту у мрежу и решио питање победника.

Два минута после тога стандардно нервозни Коста покачио се са Гаретом Баријем, умало га је и угризао (предомислио се у последњем тренутку), али је добио други жути картон и искључен је.

Ни Бари није избегао искључење пошто је добио други жути после старта на Фабрегасу недуго затим, али већ је било јасно да ’Карамеле’ иду у полуфинале.

У полуфинале већ се пласирао Кристал Палас, који је са 2:0 добио Рединг у гостима. Преостале две четвртфиналне утакмице на програму су у недељу – Арсенал од 14.30 дочекује Вотфорд, док се од 17 сати на Олд Трафорду састају Манчестер јунајтед и Вест Хем.

Коментари / 0

Оставите коментар