FA Kup: Čarolija Lukakua ostavila Čelsi bez trofeja!

Fudbaleri Evertona pobedili su Čelsi sa 2:0 (0:0) u četvrtfinalu FA kupa, a heroj je bio Romelu Lukaku. 

Fudbal 12.03.2016 | 20:41
FA Kup: Čarolija Lukakua ostavila Čelsi bez trofeja!

Belgijski centarfor u razmaku od pet minuta matirao je svoj bivši klub – u 77. i 82. minutu postigao je golove za prolaz dalje, pa je Čelsi u svega nekoliko dana ispao i iz Lige šampiona i iz FA kupa.

Tvrd i borben meč na Gudisonu odlučilo je majstorstvo Lukakua. On je u 77. minutu fantastičnom solo akcijom doveo svoj tim u vođstvo – oslobodio se dvojice čuvara po levoj strani, Aspilikuete i Ivanovića, ušao je u kazneni prostor pored Mikela, a onda je isfinitrao Kejhila i savladao nemoćnog Kurtou.

Pet minuta kasnije odbrana Čelsija uhvaćena je na spavanju – Barkli je proturio loptu u prostor, a Lukaku je kroz noge Kurtoe poslao loptu u mrežu i rešio pitanje pobednika.

Dva minuta posle toga standardno nervozni Kosta pokačio se sa Garetom Barijem, umalo ga je i ugrizao (predomislio se u poslednjem trenutku), ali je dobio drugi žuti karton i isključen je.

Ni Bari nije izbegao isključenje pošto je dobio drugi žuti posle starta na Fabregasu nedugo zatim, ali već je bilo jasno da ’Karamele’ idu u polufinale.

U polufinale već se plasirao Kristal Palas, koji je sa 2:0 dobio Reding u gostima. Preostale dve četvrtfinalne utakmice na programu su u nedelju – Arsenal od 14.30 dočekuje Votford, dok se od 17 sati na Old Trafordu sastaju Mančester junajted i Vest Hem.

Komentari / 0

Ostavite komentar