Од понедељка потоп, стиже циклон

Републички хидрометеоролошки завод упозорио је да се у недељу и у понедељак пре подне очекују обилније падавине, док ће данас бити углавном суво.

Србија 12.03.2016 | 21:58
Од понедељка потоп, стиже циклон

Како се наводи, у већини места биће од 10 до 30 мм, а у источним, јужним, југозападним и централним деловима локално и око 40 мм воде. На планинама изнад 1.000 метара биће око 20 центиметара новог снега, најавио је РХМЗ.

У Србији ће данас бити умерено облачно и у већини места суво, само још понегде са слабом краткотрајном кишом. Увече у јужним, током ноћи у централним и источним крајевима очекује се ново наоблачење са кишом, на планинама са снегом.

Дуваће слаб до умерен ветар, источних праваца. Јутарња температура од три до седам, највиша дневна од 10 до 14 степени. У Београду ће данас бити умерено облачно и суво. Јутарња температура биће око 7 степени, највиша дневна око 12 степени. Током ноћи уследиће наоблачење са кишом.

Према изгледима времена за наредних седам дана, до 19. марта, у недељу и понедељак пре подне облачно са кишом, на планинама са снегом.

У већини крајева очекује се од 10 до 30 мм нових падавина, у јужним, југозападним, централним и источним крајевима локално и више, око 40 мм, а на планинама око 20 цм новог снега за цео период.

У понедељак после подне очекује се престанак падавина и делимично разведравање. У уторак у већини места суво, средином дана на северу, после подне и у осталим крајевима прогнозира се ново наоблачење са кишом и суснежицом, у брдско-планинским пределима са снегом уз пад температуре.

У среду постепен престанак падавина, затим суво и хладније, у јутарњим сатима местимично слаб мраз, а дневна температура око просечних вредности.

Помоћник начелника Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије Горан Николић изјавио је јутрос да тренутно нема већих проблема у Србији када је реч о поплавама, али су због најава Републичког хидрометеоролошког завода, превентивно појачане снаге на југу земље.

"Од јутрос смо почели да појачавцамо снаге у источној Србији, јер очекујемо циклон који је најављен из Бугарске и Румуније. У Бору, Зајечару, Нишком делу и јужније појачавамо снаге за случај да дође до изливања, мада су тамо празна корита река и немамо велике водостаје. Ми ћемо свакако бити приправни и спремни да реагујемо ако буде требало", рекао је Николић.

Извор: Курир

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

док

12.03.2016 17:09

Зашто плашите народ катастрофобицним насловима, који немају основа у тексту.Будите реални и професионални!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ха ха ха

12.03.2016 17:43

Метеоролог, Бијела Цизмица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брле

12.03.2016 19:49

Од када чекамо тај потоп, да нас спаси ових будала са сваке стране.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тама

13.03.2016 06:46

Вода је зивот .....

Name

Дамир

12.03.2016 22:09

Ста су се закацили за ту кису толико

ОДГОВОРИТЕ