Od ponedeljka potop, stiže ciklon

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da se u nedelju i u ponedeljak pre podne očekuju obilnije padavine, dok će danas biti uglavnom suvo.

Srbija 12.03.2016 | 21:58
Od ponedeljka potop, stiže ciklon

Kako se navodi, u većini mesta biće od 10 do 30 mm, a u istočnim, južnim, jugozapadnim i centralnim delovima lokalno i oko 40 mm vode. Na planinama iznad 1.000 metara biće oko 20 centimetara novog snega, najavio je RHMZ.

U Srbiji će danas biti umereno oblačno i u većini mesta suvo, samo još ponegde sa slabom kratkotrajnom kišom. Uveče u južnim, tokom noći u centralnim i istočnim krajevima očekuje se novo naoblačenje sa kišom, na planinama sa snegom.

Duvaće slab do umeren vetar, istočnih pravaca. Jutarnja temperatura od tri do sedam, najviša dnevna od 10 do 14 stepeni. U Beogradu će danas biti umereno oblačno i suvo. Jutarnja temperatura biće oko 7 stepeni, najviša dnevna oko 12 stepeni. Tokom noći uslediće naoblačenje sa kišom.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do 19. marta, u nedelju i ponedeljak pre podne oblačno sa kišom, na planinama sa snegom.

U većini krajeva očekuje se od 10 do 30 mm novih padavina, u južnim, jugozapadnim, centralnim i istočnim krajevima lokalno i više, oko 40 mm, a na planinama oko 20 cm novog snega za ceo period.

U ponedeljak posle podne očekuje se prestanak padavina i delimično razvedravanje. U utorak u većini mesta suvo, sredinom dana na severu, posle podne i u ostalim krajevima prognozira se novo naoblačenje sa kišom i susnežicom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom uz pad temperature.

U sredu postepen prestanak padavina, zatim suvo i hladnije, u jutarnjim satima mestimično slab mraz, a dnevna temperatura oko prosečnih vrednosti.

Pomoćnik načelnika Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Goran Nikolić izjavio je jutros da trenutno nema većih problema u Srbiji kada je reč o poplavama, ali su zbog najava Republičkog hidrometeorološkog zavoda, preventivno pojačane snage na jugu zemlje.

"Od jutros smo počeli da pojačavcamo snage u istočnoj Srbiji, jer očekujemo ciklon koji je najavljen iz Bugarske i Rumunije. U Boru, Zaječaru, Niškom delu i južnije pojačavamo snage za slučaj da dođe do izlivanja, mada su tamo prazna korita reka i nemamo velike vodostaje. Mi ćemo svakako biti pripravni i spremni da reagujemo ako bude trebalo", rekao je Nikolić.

Izvor: Kurir

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

dok

12.03.2016 17:09

Zašto plašite narod katastrofobicnim naslovima, koji nemaju osnova u tekstu.Budite realni i profesionalni!

ODGOVORITE
Name

Ha ha ha

12.03.2016 17:43

Meteorolog, Bijela Cizmica.

ODGOVORITE
Name

Brle

12.03.2016 19:49

Od kada čekamo taj potop, da nas spasi ovih budala sa svake strane.

ODGOVORITE
Name

tama

13.03.2016 06:46

Voda je zivot .....

Name

Damir

12.03.2016 22:09

Sta su se zakacili za tu kisu toliko

ODGOVORITE