Борислав Радовановић: О ФАШИЗМУ

У својим текстовима често говорим о британско-америчком фашизму, као изворишту овог ни до данас превазиђеног злочиначког феномена.

Србија 12.03.2016 | 12:56
Борислав Радовановић: О ФАШИЗМУ

Проучавајући тоталитарне режиме XX вијека пронашао сам податке о постојању “Пројекта Хитлер”, какви указују да британска и америчка администрација давне 1922. године започињу стварање и инструментализовање нацистичког покрета у циљу произвођења свјетског рата.

Онима који о овом “пројекту” желе сазнати више топло препоручујем књигу познатог америчког истраживача Вилијама Енгдала, наслова “Стољеће рата – Англо-америчка нафтна политика и нови свјетски поредак” (е-издање види на: хттпс://драготадиц.нет/додаци/књиге/стољеце_рата.пдф ).

Да бих “дочарао” феномен о ком говорим представићу читаоцима видео из 1933. на ком се види како британска краљица Елизабета ИИ, тада узраста 6-7 година, учи нацистичко салутирање. Томе је уче мајка (краљица) и ујак Едвард ВИИ. Иначе, Едвард је познат као горљиви симпатизер нацистичких идеја, али и по састанцима са Хитлером лично.

Надаље, подсјетићу на врло индикативан догађај из 1935. године, а тиче се фудбалске утакмице између енглеске и њемачке репрезентације на Вајт Харт Лане стадиону.  Након што је њемачка репрезентација извела нацистички поздрав цијели стадион отпоздравља идентичним салутирањем.

Наколицину присутних, који нису салутирали,  британске новине прогласиле су “жидовским смутљивцима.”Три године касније, тачније 1938. године у Њемачкој, пред чак 105 хиљада гледалаца, одиграва се узвратни сусрет. Енглеска репрезентација (у бијелим дресовима) на захтјев владе присутне су поздравили нацистичким салутирањем.

Занимљиво је да тада најбољи британски фудбалер Стен Цулис одбија овакав захтјев владе и бива суспендован.На крају истичем како овим текстом започињем својеврсну кампању супротстављања нашег приступања злочиначко-фашистиким савезима попут НАТО-пакта.

По свему судећи политичке квазиелите Србије и Српске желе нас интегрисати у овај војни савез и томе се треба оштро одупријети. Но, то подразумијева развој колективне свијести и знања о зликовачким организацијама са каквим би требали пактирати.

У наредним текстовима објавићу  бројне јавности непознате документе  из каквих се недвосмислено види како су Сједињене Америчке Државе и НАТО припремали и извели монструозни пројекат разбијања Југославије.

Аутор: Борислав Радовановић

Коментари / 0

Оставите коментар