Мировни преговори о Сирији у понедјељак

Амерички државни секретар Џон Кери изјавио је данас да Вашингтон верује да ће се мировни преговори у Женеви, којима посредују Уједињене нације, наставити у понедељак и истакао да се насиље у Сирији смањило за 80 до 90 одсто, тврди један од америчких новинара у његовој пратњи.

Свијет 12.03.2016 | 10:46
Мировни преговори о Сирији у понедјељак

Кери је, након сусрета са саудијским министром спољних послова Аделом ал-Џубеиром, рекао да ће се руски и амерички посматрачи састати данас у Аману и Женеви да би разговарали о својим погледима на кршење прекида ватре коју, како тврди, спроводи сиријска влада.

Он је додао да је планирао и да затражи разговор са министром спољних послова Русије Сергејом Лавровим, преноси Ројтерс.Кери је истакао да је веома значајно што је смањен ниво насиља и додао да САД желе да наставе да раде на његовом смањивању.

"Ми смо, међутим, веома јасно поручили да Асадов режим не сме да користи тај процес како би искористио ситуацију док други с најбољом намером покушавају да се придржавају прекида ватре", рекао је Кери нагласивши да је америчко стрпљење ограничено.

Извор: Тањуг 

Коментари / 0

Оставите коментар