Почело снимање "Ратова звијезда" у Дубровнику

Снимање осме епизоде филмског серијала "Ратови звезда" почело је у Дубровнику, а Страдун, једна од најпознатијих улица у потпуности ће бити затворена како би се припремио сет за снимање.

Забава 12.03.2016 | 09:27
Почело снимање "Ратова звијезда" у Дубровнику

Уочи почетка снимања сцена "Ратова звезда" Дубровник је преплавио интернет. Његово име се ових дана помиње готово чешће од имена америчког републиканског кандидата Доналда Трампа, пише Јутарњи.хр.

Лист пише и да ће грађани добити по 200 евра за сваки прозор који гледа на Страдун. Једини биоскоп унутар зидина, Кино Слобода смештен у Лужи, за 15 дана инкасираће девет хиљада евра, а градски Санитат у месец дана зарадиће 15 хиљада евра за 11 изнајмљених паркинг места уз саме зидине.


За Дубровчане, који се надају да ће у наредних седам дана бити комшије самом Скајвокеру, а можда и Дарту Вејдеру, прописане су алтернативне руте којима ће стићи до својих домова. Но сви они, па чак и ако им прозори гледају на сам сет, сцене снимљене у њиховом граду видеће кад и остатак света. На премијери вероватно новог мегахита, филма “Стар Wарс - Епизоде 8”.

Осим улица у старом граду, поједине сцене снимиће се и на великом броду "Сеа Стар". Иначе, Хрватска је у последњих неколико година постала атрактивна локација за снимање филмова и серија, а познато је да претходна сезона серије "Игра престола" снимана баш у Дубровнику.

Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар