Počelo snimanje "Ratova zvijezda" u Dubrovniku

Snimanje osme epizode filmskog serijala "Ratovi zvezda" počelo je u Dubrovniku, a Stradun, jedna od najpoznatijih ulica u potpunosti će biti zatvorena kako bi se pripremio set za snimanje.

Zabava 12.03.2016 | 09:27
Počelo snimanje "Ratova zvijezda" u Dubrovniku

Uoči početka snimanja scena "Ratova zvezda" Dubrovnik je preplavio internet. Njegovo ime se ovih dana pominje gotovo češće od imena američkog republikanskog kandidata Donalda Trampa, piše Jutarnji.hr.

List piše i da će građani dobiti po 200 evra za svaki prozor koji gleda na Stradun. Jedini bioskop unutar zidina, Kino Sloboda smešten u Luži, za 15 dana inkasiraće devet hiljada evra, a gradski Sanitat u mesec dana zaradiće 15 hiljada evra za 11 iznajmljenih parking mesta uz same zidine.


Za Dubrovčane, koji se nadaju da će u narednih sedam dana biti komšije samom Skajvokeru, a možda i Dartu Vejderu, propisane su alternativne rute kojima će stići do svojih domova. No svi oni, pa čak i ako im prozori gledaju na sam set, scene snimljene u njihovom gradu videće kad i ostatak sveta. Na premijeri verovatno novog megahita, filma “Star Wars - Epizode 8”.

Osim ulica u starom gradu, pojedine scene snimiće se i na velikom brodu "Sea Star". Inače, Hrvatska je u poslednjih nekoliko godina postala atraktivna lokacija za snimanje filmova i serija, a poznato je da prethodna sezona serije "Igra prestola" snimana baš u Dubrovniku.

Blic

Komentari / 0

Ostavite komentar