ЕЛ: Црвена Звезда - ПАО, реакције тренера...

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић срећан је због победа у Евролиги, али истиче плеј-оф АБА као приоритет екипе. Тренер Панатинаикоса Александар Ђордевић честитао је Црвеној звезди на победи, али и истакао да је његов тим прерано помислио да је одиграо довољно за победу.

Кошарка 12.03.2016 | 11:00
ЕЛ: Црвена Звезда - ПАО, реакције тренера...

Црвено-бели су савладали Панатинаикос и шестом победом у групи Е Топ 16 фазе стигли на корак од плеј-офа Евролиге.

"Све је ово лепо, ја сам професионално направио анализу меча, али не размишљам о томе, нити ћу да размишљам о некој наредној утакмици у Евролиги, а посебно не и пласману. Можда ћу да слушам и прочитам нешто паметно, али у уторак креће плеј-оф, од тога живимо", рекао је Радоњић.

Црвено-бели су други пут у сезони надиграли грчког великана, имали су и 13 поена предности, али су тек у последњих десет секунди преломили меч.

"На старту утакмице смо у одбрани били добри, али нападачки имали много проблема, не на начин да смо лоше процењивали, од велике жеље смо улазили у ситуације које су изазивале грешке које су биле у континуитету и било их је превише за кратак период. Било је бојазни да ће Пао стећи већу предност, али смо се задржали. Друго полувреме друга прича, одбрана још боља, напад одлична, али с обзиром да смо играли против тима који може до саме завршнице, почетком четврте четвртине, добром реализацијом су нас стили, али смо ми успели да уведемо утакмицу у егал завршницу и добијемо", анализирао је утакмицу тренер Звезде.

Звезда у уторак почиње борбу за пласман у ЕЛ следеће сезоне, дочекује Цедевиту у првом мечу полуфинала плеј-офа АБА лиге.

"Честитке играчима на новој победи. Хвала навијачима који су направили сјајан амбијент и помогли нам да у трећој Сали као домаћин освајамо бодове, лако је када се добије, било би занимљиво видети како би било да се изгуби. У уторак играмо против Цедевите, мора Пионир да проговори у уторак, ако хоћемо ПАО и следеће године, а хоћемо, у уторак сви као један", закључио је Радоњић.

Црвено-беле у следећем колу Евролиге очекује гостовање Уникахи у Малаги.

Тренер Панатинаикоса Александар Ђордевић честитао је Црвеној звезди на победи, али и истакао да је његов тим прерано помислио да је одиграо довољно за победу.

"Честитке Звезди, једна тешка утакмица, није било лако припремити се, али смо спремни ушли у њу и ментално и физички. Одиграли чврсто полувреме, зауставили их, посебно Цирбеса, али трећа четвртина је била испод нивоа, мислећи да смо одиграли добро 20 минута и да ће се утакмици завршити како треба за нас. Замерам то екипи, мислим да нису ни са довољном концентрацијом и физички ушли у наставак, као и да су нас нападачки, заједно са навијачима, 'однели' са терена. Тај тајм-аут који сам чекао никако да дође, међутим, они су изашли са већом жељом и енергијом", рекао је Ђорђевић.

Звезда је славила у крцтаој Београдској Арени и направила нови велики корак ка пласману међу осам најбољих тимова Европе.

"Статистички подаци – мало је упадало у око 35 слободних бацања Звезде и 18 наших, али једноставно не сматрам да је било који утицај судијски утицао, то је само податак због којег морамо да ставимо прст на чело. Успели смо да спречимо спрегу између плејмејкера и центара, смањили број асистенција, али су они одговорили индивидуалним квалитетом Кинзија и Милера. Играли тимски, то смо пробали, то је био једини начин. Било је доста нервозе, што је логично, није лако играти у оваквом амбијенту и чути такве ствари. Хвала навијачима на дочеку, без обзира што су покушали главом да ме поремете, али срце их је издало", истакао је селектор Србије и додао:

"Штета за нас, пропустили смо шансу да направимо помак, али не постоји начин, да ако пет минута спустимо гард, нема шансе да се добије. Ако се одигра добро 35 минута, није то довољно, морали смо да одиграмо свих 40 на правом нивоу. Калатес није имао најбоље вече, иако стално даје све од себе. Није га хтело, тражио је себе, уместо да тражи игру, зато смо и почели траљаво, не само због њега, али разговараћемо, па ћемо видети. Он је играч који је изузетно великодушан према екипи".

Ђорђевић је истакао да пад нема везе само са искуством, већ и са талентом, знањем, уиграношћу...

"Није само ствар искуства, на овом нивоу постоји и знање и таленат и уиграност. Ми смо нова екипа, уигравамо се, чак је и Вилијамс који је одиграо одлично, био неколико дана ван терена, био је у болници због тровања, Хантер је стигао пре две недеље. Добили смо неке ствари, али смо изгубили аутоматизме које смо имали. Стали смо на 55:55 и то су ствари које ћу после гледања утакмице моћи боље да анализирамо".

"Не бих причао о Звездиним играчима, други пут...", закључио је Ђорђевић.

Коментари / 0

Оставите коментар