ЕЛ: У Звездиној групи славио Ефес, а у другој Реал!

Кошаркаши Реал Мадрида савладали су Жалгирис 90:75, на тешком и важном гостовању у десетом колу Евролиге. Кошаркаши Анадолу Ефеса савладали су Дарушафаку 72:68 и вратили се у добру за пласман у плеј-оф фазу Евролиге.

Кошарка 11.03.2016 | 22:00
ЕЛ: У Звездиној групи славио Ефес, а у другој Реал!

Литванци су добро парирали прваку Европе у првом полувремену, да би Шпанци јакон одбраном у трећем периоду стекли двоцифрену предност коју су задржали до краја.

Реал је у Каунасу предводио Андрес Ноћиони са 22 поена и 7 скокова, а пратили су га Кеј Си Риверс са 14 и Фелипе Рејес са 10 уз 8 ухваћених лопти.

Најбољи у екипи Жалгириса био је Паулијус Јанкунас са 21 поеном уз 8 скокова и 4 асистенције, а двоцифрен учинак имао је још само Јан Вујукас са 13 поена уз 5 ухваћених лопти.

Реал је остварио шесту победу у групи Ф, врло важну у борби са Химкијем, Барселоном, Олимпијакосом и Бамбергом за Топ 16 фазу.

Мадриђани имају тријумф фише од Руса, те по два од Грка, Немаца и Каталонаца, с тим што Барса има и меч мање, али са лидером ЦСКА.

У следећем колу управо је на програму кошаркашки "Ел Класико" у Блауграни.

Кошаркаши Анадолу Ефеса савладали су Дарушафаку 72:68 и вратили се у добру за пласман у плеј-оф фазу Евролиге.

Тим Душана Ивковића је уз много муке добио истанбулског ривала за четврту победу у групи Е, прву после четири узастопна пораза.

Ефес има победу мање од Црвене звезде, а две од Панатинаикоса, који су му најближи на позицијама које воде у Топ 8, а који тренутно играју у Арени.

Дарушафака је остала на три победе чиме је своје шансе да се пласира у наредну фазу свела на минимум, пре свега што у следећем колу гостује другом градском ривалу Фенербахчеу.

Ефес су до важне победе предводили Томас Ертел са 21 поеном и 5 скокова, Џејсон Грејнџер са 14, Осман Џери са 13 уз 6 ухваћених лопти, те Елајџа Џонсон са 11.

Најбољи у екипи Дарушафаке био је Вилбекин са 17 поена, а пратили су га Реџи Рединг са 12 уз 7 скокова, те Семих Ерден са 11 поена и такође 7 ухваћених лопти.

Ефес на крају Топ 16 фазе мора имати бољи скор од Звезде ако жели бољи пласман, јер је слабији у међусобном скору.

Коментари / 0

Оставите коментар