EL: U Zvezdinoj grupi slavio Efes, a u drugoj Real!

Košarkaši Real Madrida savladali su Žalgiris 90:75, na teškom i važnom gostovanju u desetom kolu Evrolige. Košarkaši Anadolu Efesa savladali su Darušafaku 72:68 i vratili se u dobru za plasman u plej-of fazu Evrolige.

Košarka 11.03.2016 | 22:00
EL: U Zvezdinoj grupi slavio Efes, a u drugoj Real!

Litvanci su dobro parirali prvaku Evrope u prvom poluvremenu, da bi Španci jakon odbranom u trećem periodu stekli dvocifrenu prednost koju su zadržali do kraja.

Real je u Kaunasu predvodio Andres Noćioni sa 22 poena i 7 skokova, a pratili su ga Kej Si Rivers sa 14 i Felipe Rejes sa 10 uz 8 uhvaćenih lopti.

Najbolji u ekipi Žalgirisa bio je Paulijus Jankunas sa 21 poenom uz 8 skokova i 4 asistencije, a dvocifren učinak imao je još samo Jan Vujukas sa 13 poena uz 5 uhvaćenih lopti.

Real je ostvario šestu pobedu u grupi F, vrlo važnu u borbi sa Himkijem, Barselonom, Olimpijakosom i Bambergom za Top 16 fazu.

Madriđani imaju trijumf fiše od Rusa, te po dva od Grka, Nemaca i Katalonaca, s tim što Barsa ima i meč manje, ali sa liderom CSKA.

U sledećem kolu upravo je na programu košarkaški "El Klasiko" u Blaugrani.

Košarkaši Anadolu Efesa savladali su Darušafaku 72:68 i vratili se u dobru za plasman u plej-of fazu Evrolige.

Tim Dušana Ivkovića je uz mnogo muke dobio istanbulskog rivala za četvrtu pobedu u grupi E, prvu posle četiri uzastopna poraza.

Efes ima pobedu manje od Crvene zvezde, a dve od Panatinaikosa, koji su mu najbliži na pozicijama koje vode u Top 8, a koji trenutno igraju u Areni.

Darušafaka je ostala na tri pobede čime je svoje šanse da se plasira u narednu fazu svela na minimum, pre svega što u sledećem kolu gostuje drugom gradskom rivalu Fenerbahčeu.

Efes su do važne pobede predvodili Tomas Ertel sa 21 poenom i 5 skokova, Džejson Grejndžer sa 14, Osman Džeri sa 13 uz 6 uhvaćenih lopti, te Elajdža Džonson sa 11.

Najbolji u ekipi Darušafake bio je Vilbekin sa 17 poena, a pratili su ga Redži Reding sa 12 uz 7 skokova, te Semih Erden sa 11 poena i takođe 7 uhvaćenih lopti.

Efes na kraju Top 16 faze mora imati bolji skor od Zvezde ako želi bolji plasman, jer je slabiji u međusobnom skoru.

Komentari / 0

Ostavite komentar