Партизанов корак ка одбрани титуле!

Хокејаши Партизана победили Црвену звезду 5:4 у првој утакмици финалне серије првенства. Сјајна утакмица пуна преокрета.

Остали спортови 11.03.2016 | 21:15
Партизанов корак ка одбрани титуле!

Хокејаши Партизана направили су први корак ка одбрани титуле шампиона Србије и тиме наставку доминације у домаћим оквирима.

Сјајна утакмица, прва у финалној серији!

Звезда - Партизан 4:5 (0:2, 3:0, 1:3)!

Партизану су припале две трећине - прва и трећа, Звезда друга.

Прва трећина завршена је вођством Партизана 2:0. Повели су црно-бели голом Игора Зубова у 3. минуту, а после само три минута повећали су вођство голом Павла Огризовића.

У другој трећини другачија слика на леду. Звезда је почела да узима ствари у своје руке, а у 4. минуту црвено-бели су смањили, голом Павела Поправке.

У финишу тог дела игре, потпуни преокрет. Пет минута пре краја друге трећине, Давид Сефич је изједначио на 2:2, после сјајне соло акције и неколико дриблинга. Само 40-ак секунди пре краја трећине, Звезда је направила контру, Поправка је идеално проиграо Дмитрија Маркелова који је постигао сјајан гол за преокрет на леду - 3:2.

Почетком треће трећине много узбуђења. Партизан је најпре имао два играча више на леду, али није успео да тај "поwер плаy" материјализује.

Међутим, таман кад је Звезда комплетирала редове, Партизан је изједначио. У великој гужви пред голом Звезде најспретнији је био Ненад Раковић за 3:3.

После само два минута, нови гол за Партизан, и нови опреокрет на мечу. Голчина Димитрија Филиповића, за вођство црно-белих 4:3.

На шест минута пре краја меча, Звезда је поново дала гол са играчем више (Лукаш Клима) и поново је резултат био поравнат (4:4), да би меч решио Немања Јанковић сјајним голом из даљине, три минута пре краја.

Прштаће у наредним дуелима на леду "Пионира", а да је то тако сведочи и детаљ на крају меча када је изостао уобичајен поздрав две екипе...

РАСПОРЕД ОСТАЛИХ МЕЧЕВА:

Црвена звезда - Партизан (уторак, 15. март, ледена дворана "Пионир")
Партизан - Црвена звезда (петак, 18. март, ледена дворана "Пионир")
Партизан - Црвена звезда (недеља, 20. март, ледена дворана "Пионир")***
Црвена звезда - Партизан (уторак, 22. март, ледена дворана "Пионир")***

***ако буде било потребе

Коментари / 0

Оставите коментар