Билан о Звезди: Шансе 50-50, или мало више!

Најкориснији играч лигашког дела АБА лиге каже да су сви у Цедевити усмерени искључиво на полуфинале плеј-офа, да би радо мењао признање које је добио и да је клуб имао још једну жељу ове сезоне.

Кошарка 14.03.2016 | 14:20
Билан о Звезди: Шансе 50-50, или мало више!

Миро Билан, најкориснији играч (МВП) лигашког дела АБА лиге, истакао је да је задовољан индивидуалним учинком, али и оним што је Цедевита урадила у регионалном такмичењу.

Цедевита је заузела треће место и у полуфиналу плеј-офа играће против Црвене звезде.

"Задовољни смо, иако увек може боље. Надали смо се да ћемо уочи доигравања имати предност домаћег терена, али... испало је тако како је испало. Изједначили смо клупски рекорд по броју победа и пораза и надам се да ћемо моћи да направимо искорак у плеј-офу", изјавио је за сајт АБА лиге Билан.

Цедевита ове сезоне против Црвене звезде има скор 2-1 и Билан очекује неизвесну серију у полуфиналу плеј-офа.

"Реч је о екипама које се добро познају, обе играју Топ 16 фазу Евролиге, Звезда вероватно и Топ 8, тако да ће то бити прави евролигашки окршај и волео бих да га ми добијемо. Мислим да су шансе 50-50... Или Звезда можда има малу предност у односу на нас јер играју на домаћем терену", истакао је центар Цедевите.

Признање МВП лигашког дела АБА лиге веома му значи, али би га радо мењао.

"Доста ми значи, јер ми је прво веће индивидуално признање, али кад мало размислим одмах би га променио да будем најкориснији играч финала, јер би то значило да смо освојили лигу. Посао још није готов, и екипа и ја смо усмерени само ка полуфиналу плеј-офа", навео је Билан.

Полуфинална серија Црвена звезда - Цедевита стартује 15. марта у Београду, други меч је 22. марта у Загребу, а евентулани трећи 28. марта, опет у главном граду Србије.

Коментари / 0

Оставите коментар