Bilan o Zvezdi: Šanse 50-50, ili malo više!

Najkorisniji igrač ligaškog dela ABA lige kaže da su svi u Cedeviti usmereni isključivo na polufinale plej-ofa, da bi rado menjao priznanje koje je dobio i da je klub imao još jednu želju ove sezone.

Košarka 14.03.2016 | 14:20
Bilan o Zvezdi: Šanse 50-50, ili malo više!

Miro Bilan, najkorisniji igrač (MVP) ligaškog dela ABA lige, istakao je da je zadovoljan individualnim učinkom, ali i onim što je Cedevita uradila u regionalnom takmičenju.

Cedevita je zauzela treće mesto i u polufinalu plej-ofa igraće protiv Crvene zvezde.

"Zadovoljni smo, iako uvek može bolje. Nadali smo se da ćemo uoči doigravanja imati prednost domaćeg terena, ali... ispalo je tako kako je ispalo. Izjednačili smo klupski rekord po broju pobeda i poraza i nadam se da ćemo moći da napravimo iskorak u plej-ofu", izjavio je za sajt ABA lige Bilan.

Cedevita ove sezone protiv Crvene zvezde ima skor 2-1 i Bilan očekuje neizvesnu seriju u polufinalu plej-ofa.

"Reč je o ekipama koje se dobro poznaju, obe igraju Top 16 fazu Evrolige, Zvezda verovatno i Top 8, tako da će to biti pravi evroligaški okršaj i voleo bih da ga mi dobijemo. Mislim da su šanse 50-50... Ili Zvezda možda ima malu prednost u odnosu na nas jer igraju na domaćem terenu", istakao je centar Cedevite.

Priznanje MVP ligaškog dela ABA lige veoma mu znači, ali bi ga rado menjao.

"Dosta mi znači, jer mi je prvo veće individualno priznanje, ali kad malo razmislim odmah bi ga promenio da budem najkorisniji igrač finala, jer bi to značilo da smo osvojili ligu. Posao još nije gotov, i ekipa i ja smo usmereni samo ka polufinalu plej-ofa", naveo je Bilan.

Polufinalna serija Crvena zvezda - Cedevita startuje 15. marta u Beogradu, drugi meč je 22. marta u Zagrebu, a eventulani treći 28. marta, opet u glavnom gradu Srbije.

Komentari / 0

Ostavite komentar