Марина: На Американке је сувишно трошити ријечи!

Репрезентативке Србије добиле су противнике на Олимпијским Играма у Рију, после жреба који је одржан у седишту ФИБА у Швајцарској.

Кошарка 13.03.2016 | 19:40
Марина: На Американке је сувишно трошити ријечи!

Шампионке Европе играће у изузетно тешкој групи Б против САД, Канаде, Сенегала и још два тима из квалификација, док групу А чине Аустралија, Бразил, Јапан и три квалификанта.

Селектор Србије Марина Маљковић рекла је да је добро познато колико су екипе САД и Канаде јаке.

"Олимпијске игре су у женској кошарци најјаче могуће такмичење. На први поглед је јасно да је група Б јача од групе А. На Американке је сувишно трошити речи, с обзиром на квалитет који поседују и чињеницу да ће бранити титулу. Половина канадске репрезентације игра у Француској и добро их познајем. У питању је победник првенства Америке, и без обзира што САД нису учествовале, то не умањује њихов резултат, пошто су на шампионату у Мексику играле и Бразилке и Аргентинке и Кубанке", каже Маљковићева.

Маљковићева ће екипу Сенегала, која је шампион Африке, боље упознати овог лета.

"Једина непознаница је Сенегал, репрезентација коју, у договору са капитеном њиховог тима Мам Мари Си-Диоп коју сам тренирала у Лиону, доводим овог лета у Србију на припреме", додала је селекторка.

Марина истиче да се нада да ће њен тим да задржи препознатљив приступ игри.

"Неће бити нимало лако, али ако будемо играле у домену реалног и ако успемо да превазиђемо саме себе у ситуацији када смо као првак Европе мета свима, бићу презадовољна. У сваком случају, очекују нас велики изазови и морамо да будемо спремне", закључила је Маљковићева.

Преостала два ривала Србије у групи на Олимпијским Играма у Рију биће познати после квалификационог турнира који се одржава у Нанту од 13. до 19. јуна.

Коментари / 0

Оставите коментар