Marina: Na Amerikanke je suvišno trošiti riječi!

Reprezentativke Srbije dobile su protivnike na Olimpijskim Igrama u Riju, posle žreba koji je održan u sedištu FIBA u Švajcarskoj.

Košarka 13.03.2016 | 19:40
Marina: Na Amerikanke je suvišno trošiti riječi!

Šampionke Evrope igraće u izuzetno teškoj grupi B protiv SAD, Kanade, Senegala i još dva tima iz kvalifikacija, dok grupu A čine Australija, Brazil, Japan i tri kvalifikanta.

Selektor Srbije Marina Maljković rekla je da je dobro poznato koliko su ekipe SAD i Kanade jake.

"Olimpijske igre su u ženskoj košarci najjače moguće takmičenje. Na prvi pogled je jasno da je grupa B jača od grupe A. Na Amerikanke je suvišno trošiti reči, s obzirom na kvalitet koji poseduju i činjenicu da će braniti titulu. Polovina kanadske reprezentacije igra u Francuskoj i dobro ih poznajem. U pitanju je pobednik prvenstva Amerike, i bez obzira što SAD nisu učestvovale, to ne umanjuje njihov rezultat, pošto su na šampionatu u Meksiku igrale i Brazilke i Argentinke i Kubanke", kaže Maljkovićeva.

Maljkovićeva će ekipu Senegala, koja je šampion Afrike, bolje upoznati ovog leta.

"Jedina nepoznanica je Senegal, reprezentacija koju, u dogovoru sa kapitenom njihovog tima Mam Mari Si-Diop koju sam trenirala u Lionu, dovodim ovog leta u Srbiju na pripreme", dodala je selektorka.

Marina ističe da se nada da će njen tim da zadrži prepoznatljiv pristup igri.

"Neće biti nimalo lako, ali ako budemo igrale u domenu realnog i ako uspemo da prevaziđemo same sebe u situaciji kada smo kao prvak Evrope meta svima, biću prezadovoljna. U svakom slučaju, očekuju nas veliki izazovi i moramo da budemo spremne", zaključila je Maljkovićeva.

Preostala dva rivala Srbije u grupi na Olimpijskim Igrama u Riju biće poznati posle kvalifikacionog turnira koji se održava u Nantu od 13. do 19. juna.

Komentari / 0

Ostavite komentar