Технички ремонт демантује ПДП

Извршни одбор Синдикалне организације Техничког ремонта Братунац саопштио је да текст под називом "Ко ће одговарати за криминал у Братунцу", представља непровјерене и информације које не одговарају истини.

Република Српска 11.03.2016 | 16:38
Технички ремонт демантује ПДП

Овакви текстови су неодговорни и нетачни, а сви потребни подаци треба да се узимају у предузећу, а не на улици, наводи се у саопштењу Синдикалне организација Техничког ремонта поводом текста о "криминалу у овом предузећу" објављеног на наваденом порталу од ПДП-а.

"Познато нам је и стално увиђамо да је послије приватизације предузећа, односно куповине од већинског власника фирме 'ЕЛW Глобал' уложено много средстава у производњу, реновирање, набавку машина и освајање нових производа, као и проналажење тржишта за те производе", истиче се у саопштењу.

Из синдиката наводе да је у Технички ремонт Братунац уложено много средстава у опремање нових бироа за модерну комуникацију са пословним свијетом, а ускоро се очекује и набавка нових машина за производњу. Синдикална организација, односно радници, са новим власником су направили споразум о исплати дуговања према радницима које је дужан исплатити по купопродајном уговору.

"Тај споразум се извршава и спороводи, а очекује се његово пуно извршење, односно реализација.Осим тога, исплаћују се и плате, као и друга примања из радног односа. Синдикална организација има добру сарадњу и договор са новим власником предузећа и у цијелости подржава његово пословање и прогрес које је донио у наше предузеће", наглашава се у саопштењу.

Што се тиче отказа радницима који се спомињу у тексту, Синдикална организација зна да су се прије приватизације водила два дисциплинска поступка против радника који су направили дисципинске прекршаје и ове случајеве је рјешавао надлежни суд.

"Нови власник предузећа од свог доласка запослио је тридесетак нових радника. Сматрамо да овакви неистинити текстови само иду на штету послодавцу, радницима и цијелој друштвеној заједници", поручују из Синдикалне организације Технички ремонт Братунац.

Директор Техничког ремонта Братунац Томислав Башевић

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

вирус

11.03.2016 17:13

Директор се огласава; па ваљда најбоље стање знају актери тј. радници па да њих цујемо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Синдикат ТРБ

11.03.2016 17:46

Како то да су 99 % радника поданици. Доста смо ми обицни радници Завода пропатили и цутали док су се политицари препуцавали и узимали јефтине поене на насој несреци. Е доста је висе! Цовек досао, улазе, исплацује редовне плате и уз њих и старе заостале и ви казете криминалац. Срам да вас буде све. Видецете када следеце седмице висе од сто радника изадје на улицу због васих гнусних лази. Овде сте само ви лопови и лазови, а овог хуманог цовека пустите на миру. Ми знамо колико је пропатио због Ремонта и сада када нам је хвала Богу кренуло, ви и слицни га нападате. Е нецете, није висе сам, 140 породица је уз њега, а бице нас и много висе!

Name

М и

11.03.2016 17:35

Који радимо смо задовољни, нема вируса код нас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејанн

11.03.2016 18:24

Ова фирма је кренула напријед, и ови напади за скупљање ситних политицких поена це је само ојацати изнутра! Сви смо уз новог власника од поцетка, били у теским моментима, бицемо и даље. Ово је прица ван политике, и молио бих те исте политицке странке да ако неце помоци, се не труде да нам загорцавају зивот.Свој хљеб постено покусавамо зарадити!

ОДГОВОРИТЕ
Name

почетник

11.03.2016 19:02

Напокон су објавили праву истину.Ми смо сложни и јаки, и ако ПДП не објави демант и извине се, идемо пред канцеларију у ПДП у Братунцу, да их питамо зашто лажу. Нас радника има вше од њихових чланова, односно прелетача. Ми смо уз власника и управу, јер нам доносе посао,плате и будућност за нашу дјецу. Зато недамо никоме да нас блати и вријеђа, а добро знамо оне који ово раде

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пдп аферисти

11.03.2016 19:16

Ста рећи.... 150 афера открили! За све имају доказе а никог тужили нису. Јесу ли докази као и ови братуначки?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Микаило

11.03.2016 19:57

И ја се питам. Гдје надјосе толики криминал у овој дрзави која је глобално позната по постењу. Мени се цини да то они само хоце да унисте насу идилу.