Tehnički remont demantuje PDP

Izvršni odbor Sindikalne organizacije Tehničkog remonta Bratunac saopštio je da tekst pod nazivom "Ko će odgovarati za kriminal u Bratuncu", predstavlja neprovjerene i informacije koje ne odgovaraju istini.

Republika Srpska 11.03.2016 | 16:38
Tehnički remont demantuje PDP

Ovakvi tekstovi su neodgovorni i netačni, a svi potrebni podaci treba da se uzimaju u preduzeću, a ne na ulici, navodi se u saopštenju Sindikalne organizacija Tehničkog remonta povodom teksta o "kriminalu u ovom preduzeću" objavljenog na navadenom portalu od PDP-a.

"Poznato nam je i stalno uviđamo da je poslije privatizacije preduzeća, odnosno kupovine od većinskog vlasnika firme 'ELW Global' uloženo mnogo sredstava u proizvodnju, renoviranje, nabavku mašina i osvajanje novih proizvoda, kao i pronalaženje tržišta za te proizvode", ističe se u saopštenju.

Iz sindikata navode da je u Tehnički remont Bratunac uloženo mnogo sredstava u opremanje novih biroa za modernu komunikaciju sa poslovnim svijetom, a uskoro se očekuje i nabavka novih mašina za proizvodnju. Sindikalna organizacija, odnosno radnici, sa novim vlasnikom su napravili sporazum o isplati dugovanja prema radnicima koje je dužan isplatiti po kupoprodajnom ugovoru.

"Taj sporazum se izvršava i sporovodi, a očekuje se njegovo puno izvršenje, odnosno realizacija.Osim toga, isplaćuju se i plate, kao i druga primanja iz radnog odnosa. Sindikalna organizacija ima dobru saradnju i dogovor sa novim vlasnikom preduzeća i u cijelosti podržava njegovo poslovanje i progres koje je donio u naše preduzeće", naglašava se u saopštenju.

Što se tiče otkaza radnicima koji se spominju u tekstu, Sindikalna organizacija zna da su se prije privatizacije vodila dva disciplinska postupka protiv radnika koji su napravili discipinske prekršaje i ove slučajeve je rješavao nadležni sud.

"Novi vlasnik preduzeća od svog dolaska zaposlio je tridesetak novih radnika. Smatramo da ovakvi neistiniti tekstovi samo idu na štetu poslodavcu, radnicima i cijeloj društvenoj zajednici", poručuju iz Sindikalne organizacije Tehnički remont Bratunac.

Direktor Tehničkog remonta Bratunac Tomislav Bašević

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

virus

11.03.2016 17:13

Direktor se oglasava; pa valjda najbolje stanje znaju akteri tj. рadnici pa da njih cujemo.

ODGOVORITE
Name

Sindikat TRB

11.03.2016 17:46

Kako to da su 99 % radnika podanici. Dosta smo mi obicni radnici Zavoda propatili i cutali dok su se politicari prepucavali i uzimali jeftine poene na nasoj nesreci. E dosta je vise! Covek dosao, ulaze, isplacuje redovne plate i uz njih i stare zaostale i vi kazete kriminalac. Sram da vas bude sve. Videcete kada sledece sedmice vise od sto radnika izadje na ulicu zbog vasih gnusnih lazi. Ovde ste samo vi lopovi i lazovi, a ovog humanog coveka pustite na miru. Mi znamo koliko je propatio zbog Remonta i sada kada nam je hvala Bogu krenulo, vi i slicni ga napadate. E necete, nije vise sam, 140 porodica je uz njega, a bice nas i mnogo vise!

Name

M i

11.03.2016 17:35

Koji radimo smo zadovoljni, nema virusa kod nas.

ODGOVORITE
Name

Dejann

11.03.2016 18:24

Ova firma je krenula naprijed, i ovi napadi za skupljanje sitnih politickih poena ce je samo ojacati iznutra! Svi smo uz novog vlasnika od pocetka, bili u teskim momentima, bicemo i dalje. Ovo je prica van politike, i molio bih te iste politicke stranke da ako nece pomoci, se ne trude da nam zagorcavaju zivot.Svoj hljeb posteno pokusavamo zaraditi!

ODGOVORITE
Name

početnik

11.03.2016 19:02

Napokon su objavili pravu istinu.Mi smo složni i jaki, i ako PDP ne objavi demant i izvine se, idemo pred kancelariju u PDP u Bratuncu, da ih pitamo zašto lažu. Nas radnika ima vše od njihovih članova, odnosno preletača. Mi smo uz vlasnika i upravu, jer nam donose posao,plate i budućnost za našu djecu. Zato nedamo nikome da nas blati i vrijeđa, a dobro znamo one koji ovo rade

ODGOVORITE
Name

Pdp aferisti

11.03.2016 19:16

Sta reći.... 150 afera otkrili! Za sve imaju dokaze a nikog tužili nisu. Jesu li dokazi kao i ovi bratunački?

ODGOVORITE
Name

Mikailo

11.03.2016 19:57

I ja se pitam. Gdje nadjose toliki kriminal u ovoj drzavi koja je globalno poznata po postenju. Meni se cini da to oni samo hoce da uniste nasu idilu.