Видео: Посљедњи заједнички плес Кобија и Леброна!

НБА лига више никада неће бити иста... Коби Брајант на крају сезоне одлази у пензију, а љубитељи најјаче кошаркашке лиге света су изузетно сентиметални. Поново је ас Лејкерса био у центру пажње. Овога пута навијачи су имали прилику да виде његов “последњи плес” са Леброном Џејмсом.

Кошарка 12.03.2016 | 19:40
Видео: Посљедњи заједнички плес Кобија и Леброна!

Последњи сусрет две легенде био је изузетно емотиван и пун поштовања. Кливленд је славио (120:108), али као да никога није било брига за то. Са пуно пажње је испраћен сваки дуел два велика аса. Брајант је био изузетно мотивисан, подсетио је на старе дане. Постигао је 26 поена (11 од 16 из игре), погодио је и неке шутеве из окрета и то управо преко Леброна. Џејмс је на другој страни постигао 24 коша, уз седам асистенција и пет скокова.

Овај уједно и последњи дуел два велика аса био је њихов 22. међусобни сусрет (16 пута победио Леброн).

После надметања на терену уследио је срдачан загрљај:

Затворено и последње поглавље једног великог ривалства! Легенде, била је част гледати вас заједно! Леброн Џејмс и Коби Брајант одиграли последњи заједнички дуел...

Велики ривали, али заувек пријатељи!

Протекла ноћ у чувеном Стејплс Центру донела је са собом посебну емоцију - Коби Брајант и Леброн Џејмс укрстили су копља по 22. пут, уједно и последњи који ће љубитељи кошаркашке игре моћи да виде.

Двојица асова приредили су утакмицу за памћење у окршају који ће се препричавати годинама, а у сваку минуту, сваком тренутку који су провели заједно на паркету осетила се кошаркашка страст каква се ретко виђа.

Иако у последњим недељама играчке каријере, са упалом рамена која му не да мира, Коби Брајант подсетио је крцати дом у којем је одрастао и постао један од највећих у историји зашто је идол једног времена и зашто никада ништа неће бити исто када буде окачио патике о клин.

"Било је то искуство које ни Коби, ни навијачи, играчи, ни ја нећемо заборавити. Били смо велики ривали током протеклих тринаест година. Имао сам прилику да одрастем уз таквог играча и јако сам срећан и поносан што сам имао прилику да поделим делим паркет с њим и по последњи пут", поручио је Џејмс после утакмице и још једном доказао о каквом се пријатељству ради.

Умео је Коби и да „промеша“ Краља Џејмса, али и да зада велику муку и проблеме остатку екипе Кавалирса. Изрешетао је кош противника са 26 поена, 15 у првом полувремену, али на крају није имао довољно снаге да донесе Лејкерсима нову победу. На крају Леброн је однео славу, јер је на доминантан начин предводио Коњицу до тријумфа и убацио 24 коша.

"Када се налазите у друштву великана желите да са њим проведете што више времена, а он је дефинитивно један од најбољих играча који су икада играли кошарку. Оно што ћу највише ценити и поштовати јесте његова одлука да буде део олимпијског тима, у тренутку када су сви били одлучни у томе да САД врате на врх света. Заједно смо постигли многе циљеве и на томе сам му јако захвалан. Представљали смо Америку на најлепши могући начин и то је заиста искуство за сва времена", закључио је Џејмс.

 

Коментари / 0

Оставите коментар