Video: Posljednji zajednički ples Kobija i Lebrona!

NBA liga više nikada neće biti ista... Kobi Brajant na kraju sezone odlazi u penziju, a ljubitelji najjače košarkaške lige sveta su izuzetno sentimetalni. Ponovo je as Lejkersa bio u centru pažnje. Ovoga puta navijači su imali priliku da vide njegov “poslednji ples” sa Lebronom Džejmsom.

Košarka 12.03.2016 | 19:40
Video: Posljednji zajednički ples Kobija i Lebrona!

Poslednji susret dve legende bio je izuzetno emotivan i pun poštovanja. Klivlend je slavio (120:108), ali kao da nikoga nije bilo briga za to. Sa puno pažnje je ispraćen svaki duel dva velika asa. Brajant je bio izuzetno motivisan, podsetio je na stare dane. Postigao je 26 poena (11 od 16 iz igre), pogodio je i neke šuteve iz okreta i to upravo preko Lebrona. Džejms je na drugoj strani postigao 24 koša, uz sedam asistencija i pet skokova.

Ovaj ujedno i poslednji duel dva velika asa bio je njihov 22. međusobni susret (16 puta pobedio Lebron).

Posle nadmetanja na terenu usledio je srdačan zagrljaj:

Zatvoreno i poslednje poglavlje jednog velikog rivalstva! Legende, bila je čast gledati vas zajedno! Lebron Džejms i Kobi Brajant odigrali poslednji zajednički duel...

Veliki rivali, ali zauvek prijatelji!

Protekla noć u čuvenom Stejpls Centru donela je sa sobom posebnu emociju - Kobi Brajant i Lebron Džejms ukrstili su koplja po 22. put, ujedno i poslednji koji će ljubitelji košarkaške igre moći da vide.

Dvojica asova priredili su utakmicu za pamćenje u okršaju koji će se prepričavati godinama, a u svaku minutu, svakom trenutku koji su proveli zajedno na parketu osetila se košarkaška strast kakva se retko viđa.

Iako u poslednjim nedeljama igračke karijere, sa upalom ramena koja mu ne da mira, Kobi Brajant podsetio je krcati dom u kojem je odrastao i postao jedan od najvećih u istoriji zašto je idol jednog vremena i zašto nikada ništa neće biti isto kada bude okačio patike o klin.

"Bilo je to iskustvo koje ni Kobi, ni navijači, igrači, ni ja nećemo zaboraviti. Bili smo veliki rivali tokom proteklih trinaest godina. Imao sam priliku da odrastem uz takvog igrača i jako sam srećan i ponosan što sam imao priliku da podelim delim parket s njim i po poslednji put", poručio je Džejms posle utakmice i još jednom dokazao o kakvom se prijateljstvu radi.

Umeo je Kobi i da „promeša“ Kralja Džejmsa, ali i da zada veliku muku i probleme ostatku ekipe Kavalirsa. Izrešetao je koš protivnika sa 26 poena, 15 u prvom poluvremenu, ali na kraju nije imao dovoljno snage da donese Lejkersima novu pobedu. Na kraju Lebron je odneo slavu, jer je na dominantan način predvodio Konjicu do trijumfa i ubacio 24 koša.

"Kada se nalazite u društvu velikana želite da sa njim provedete što više vremena, a on je definitivno jedan od najboljih igrača koji su ikada igrali košarku. Ono što ću najviše ceniti i poštovati jeste njegova odluka da bude deo olimpijskog tima, u trenutku kada su svi bili odlučni u tome da SAD vrate na vrh sveta. Zajedno smo postigli mnoge ciljeve i na tome sam mu jako zahvalan. Predstavljali smo Ameriku na najlepši mogući način i to je zaista iskustvo za sva vremena", zaključio je Džejms.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar