"Прикривено да је Надал пао на тесту 2012."!

Бивша министарка здравља и спорта Француске Роселина Башело изјавила је да је шпански тенисер Рафаел Надал пао на допинг тесту 2012. године.

Тенис 12.03.2016 | 17:00
"Прикривено да је Надал пао на тесту 2012."!

Само дан пошто је изјавио да Марија Шарапова мора да буде кажњена због коришћења недозвољене супстанце мелдонијум, која се на листи забрањених средстава налази од 1. јануара 2016, Рафаел Надал оптужен је да је користио допинг.

Додуше, један од најбољих тенисера света суочио се са усменом оптужбом бивше француске министарке спорта и здравља Розелин Башело.

"У тениском свету сазна се за допинг када играч или играчица изненада пропусте неколико турнира или не играју неколико месеци због наводне повреде. Надал је 2013. пропустио седам месеци због 'чувене повреде. Ми знамо да је био позитиван на допинг", рекала је некадашња министарка у интервјуу за "Гранд8".

Ова изјава подстакла је буру коментара и поново покренула шпанско-француски рат око допинга. Французи невероватне спортске успехе Шпанаца у последњих десет година приписују систематском допингу на нивоу државе.

Надал се средином 2015. године нашао и на насловној страни чувеног сатиричног магазина "Шарли Едбо".

Рафа се још није огласио поводом оптужби, али јесте стриц и тренер Тони Надал.

"Та жена нема појма о спорту и тенису. Не знам који су њени мотиви, та жена је морон", рекао је Надал.

На последњем Европском првенству у кошарци, Французи су оптужили Пау Гасола да је био допингован, што је у земљи европских првака изазвало ерупцију незадовољства.

Раније је Французе посебно разбеснела одлука суда у Мадриду да уништи доказе против једног од најпознатијих допинг доктора Еуфемијана Фуентеса. Он је оптужен на годину дана затвора, иако је 2006. године у његовој канцеларији заплењено скоро 200 врећица крви или смрзнуте плазме, које је требало да служе за допинг спортиста.

Судија Хулија Сантамарија одлучила је да докази са суђења Фуентесу у случају систематске дистрибуције допинга под називом "Операција Пуерто" не буду препуштени међународним и националним антидопинг институцијама.

Коментари / 0

Оставите коментар