"Prikriveno da je Nadal pao na testu 2012."!

Bivša ministarka zdravlja i sporta Francuske Roselina Bašelo izjavila je da je španski teniser Rafael Nadal pao na doping testu 2012. godine.

Tenis 12.03.2016 | 17:00
"Prikriveno da je Nadal pao na testu 2012."!

Samo dan pošto je izjavio da Marija Šarapova mora da bude kažnjena zbog korišćenja nedozvoljene supstance meldonijum, koja se na listi zabranjenih sredstava nalazi od 1. januara 2016, Rafael Nadal optužen je da je koristio doping.

Doduše, jedan od najboljih tenisera sveta suočio se sa usmenom optužbom bivše francuske ministarke sporta i zdravlja Rozelin Bašelo.

"U teniskom svetu sazna se za doping kada igrač ili igračica iznenada propuste nekoliko turnira ili ne igraju nekoliko meseci zbog navodne povrede. Nadal je 2013. propustio sedam meseci zbog 'čuvene povrede. Mi znamo da je bio pozitivan na doping", rekala je nekadašnja ministarka u intervjuu za "Grand8".

Ova izjava podstakla je buru komentara i ponovo pokrenula špansko-francuski rat oko dopinga. Francuzi neverovatne sportske uspehe Španaca u poslednjih deset godina pripisuju sistematskom dopingu na nivou države.

Nadal se sredinom 2015. godine našao i na naslovnoj strani čuvenog satiričnog magazina "Šarli Edbo".

Rafa se još nije oglasio povodom optužbi, ali jeste stric i trener Toni Nadal.

"Ta žena nema pojma o sportu i tenisu. Ne znam koji su njeni motivi, ta žena je moron", rekao je Nadal.

Na poslednjem Evropskom prvenstvu u košarci, Francuzi su optužili Pau Gasola da je bio dopingovan, što je u zemlji evropskih prvaka izazvalo erupciju nezadovoljstva.

Ranije je Francuze posebno razbesnela odluka suda u Madridu da uništi dokaze protiv jednog od najpoznatijih doping doktora Eufemijana Fuentesa. On je optužen na godinu dana zatvora, iako je 2006. godine u njegovoj kancelariji zaplenjeno skoro 200 vrećica krvi ili smrznute plazme, koje je trebalo da služe za doping sportista.

Sudija Hulija Santamarija odlučila je da dokazi sa suđenja Fuentesu u slučaju sistematske distribucije dopinga pod nazivom "Operacija Puerto" ne budu prepušteni međunarodnim i nacionalnim antidoping institucijama.

Komentari / 0

Ostavite komentar