Роси: Јамаха ће ме отјерати кад оседим!

Деветоструки светски шампион Валентино Роси дао је занимљив интервју за „Газету дело Спорт“ пред почетак овогодишњег Мото ГП шампионата.

Остали спортови 12.03.2016 | 16:20
Роси: Јамаха ће ме отјерати кад оседим!

После 20 година у светском шампионату, од којих 16 у најјачој класи, ’Доктор’ се посебно осврће на чињеницу да је Петар Пан мотоциклизма, опчињен вечном младошћу.

На ту опаску, Италијан је реаговао рекавши да је имао срећу по питању генетике и да пази да ментално остане здрав, а врло брзо се окренуо новим изазовима.

„Тестирања су прошла боље него она прошле сезоне коју сам започео једном од својих најбољих трка у каријери. Биће тешко поновити то, али бих волео да дођем до подијума у Катару“, рекао је Роси.

Пошто свим возачима фабричких тимова истичу уговори на крају сезоне, највише се прича о Росијевој будућности – да ли ће завршити каријеру или остати још две године.

„Мислим да ће ми бити потребно пет или шест трка да одлучим, али сам уверен да могу да наставим да возим још неколико година, а онда ће можда Јамаха рећи нешто, пошто почињем да седим. Али, са 39 година ћу моћи да возим аутомобиле на најфасцинантнијим тркама – 24 часа Ле Мана или Дакара. Иако тамо морате да се будите заиста рано“, нашалио се Роси.

Што се тиче предстојећег шампионата, Роси је фокусиран и има јасан циљ.

„Пре годину дана сам сјајно кренуо, али се сезона завршила лоше. Сада бих да буде обрнуто, да не кренем тако добро, а да будем јак на крају“, нагласио је Роси.

Овогодишњи Мото ГП шампионат стартује Великом наградом Катара 20. марта.

Коментари / 0

Оставите коментар