Rosi: Jamaha će me otjerati kad osedim!

Devetostruki svetski šampion Valentino Rosi dao je zanimljiv intervju za „Gazetu delo Sport“ pred početak ovogodišnjeg Moto GP šampionata.

Ostali sportovi 12.03.2016 | 16:20
Rosi: Jamaha će me otjerati kad osedim!

Posle 20 godina u svetskom šampionatu, od kojih 16 u najjačoj klasi, ’Doktor’ se posebno osvrće na činjenicu da je Petar Pan motociklizma, opčinjen večnom mladošću.

Na tu opasku, Italijan je reagovao rekavši da je imao sreću po pitanju genetike i da pazi da mentalno ostane zdrav, a vrlo brzo se okrenuo novim izazovima.

„Testiranja su prošla bolje nego ona prošle sezone koju sam započeo jednom od svojih najboljih trka u karijeri. Biće teško ponoviti to, ali bih voleo da dođem do podijuma u Kataru“, rekao je Rosi.

Pošto svim vozačima fabričkih timova ističu ugovori na kraju sezone, najviše se priča o Rosijevoj budućnosti – da li će završiti karijeru ili ostati još dve godine.

„Mislim da će mi biti potrebno pet ili šest trka da odlučim, ali sam uveren da mogu da nastavim da vozim još nekoliko godina, a onda će možda Jamaha reći nešto, pošto počinjem da sedim. Ali, sa 39 godina ću moći da vozim automobile na najfascinantnijim trkama – 24 časa Le Mana ili Dakara. Iako tamo morate da se budite zaista rano“, našalio se Rosi.

Što se tiče predstojećeg šampionata, Rosi je fokusiran i ima jasan cilj.

„Pre godinu dana sam sjajno krenuo, ali se sezona završila loše. Sada bih da bude obrnuto, da ne krenem tako dobro, a da budem jak na kraju“, naglasio je Rosi.

Ovogodišnji Moto GP šampionat startuje Velikom nagradom Katara 20. marta.

Komentari / 0

Ostavite komentar