Оптужница за трговину људима и прање новца

Српко Вученовић из Градишке терети се да је примио више од два милиона КМ насталих кривичним дјелом трговине људима и експлоатације радника из БиХ у Азербејџану.

Босна и Херцеговина 11.03.2016 | 22:52
Оптужница за трговину људима и прање новца

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против Српка Вученовића који се терети да је примио више од два милиона КМ насталих кривичним дјелом трговине људима и експлоатације радника из БиХ у Азербејџану, а који је након тога пласирао у платни промет.

Вученовић се терети да је од 2008. до 2013. године на своје девизне рачуне, које је имао отворене у неколико банака на подручју Републике Српске, без правног основа, примио око 730.000 америчких долара и 512.000 евра прибављених извршењем кривичног дјела трговине људима, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Новац су му, ради прикривања његовог стварног поријекла, уплатила његова браћа Божо и Милан Вученовић, против којих се води судски поступак због кривичног дјела организованог криминала, трговине људима и прања новца, а у вези са незаконитостима радне експлоатације радника из БиХ на градилиштима у Азербејџану.

Уплате новца у различитим износима у више наврата вршене су и путем њима познатих особа и "оф шор" компанија са Новог Зеланда, Панаме, Велике Британије и Азербејџана.

Оптужени се терети да је, иако је био свјестан да новац потиче од извршења кривичних дјела, по налогу Боже и Милана Вученовића, новац користио за куповину некретнина и опреме, као и плаћања у редовном платном промету.

Вученовић се терети да је новац чији износ прелази 200.000 КМ, за који је знао да је прибављен кривичним дјелом, примио, замијенио, држао, с њим располагао и на други начин прикрио новац, чиме је починио продужено кривично дјело прања новца.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

кос

12.03.2016 06:58

Хе хе да је једини није дао проценат ком треба. И сад имас ово сто имас.....тако то иде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

12.03.2016 18:14

Лако је данас биједу повући за нос гдје хоћеш бога се не бојите

ОДГОВОРИТЕ