Мари: Мелдонијум? Све ми је то чудно…!

Британски тенисер Енди Мари рекао је да Марија Шарапова мора да прихвати одговорност за то што је пала на допинг тесту и одради суспензију која је чека.

Тенис 12.03.2016 | 13:00
Мари: Мелдонијум? Све ми је то чудно…!

28-годишња руска тенисерка открила је пре пет дана да је била позитивна на мелдонијум током овогодишњег Аустралијан Опена.

“Јасно је да ако користите допинг и паднете на тесту, морате да будете суспендовани”, рекао је Мари.

Шарапова ће провизорно бити суспендована од 12. марта.

Некадашња прва тенисерка света, освајачица пет Грен слем титула, рекла је да је узимала мелдонијум, који је додат на забрањену листу 1. јануара, из здравствених разлога у последњих десет година.

Шарапова је само једна у низу спортиста који су били позитивни на лек који користе углавном срчани болесници, а међу њима је и светска шампионка на 1.500 метара Абеба Арегави и руска клизачица Јекатерина Боброва.

“Мислим да је од 1. јануара 55 различитих спортиста пало на мелдонијум. Чудно ми је да постоји лек за срчане проблеме који се добија на рецепт, а толики број спортиста који га користи. То ми је заиста чудно”, нагласио је Мари.

Мари је такође рекао да тенис мора много оштрије да се избори са претњом коју представља допинг.

“Ситуација је боља него пре неколико година. Прошле године сам био тестиран много пута, а ове само два пута за три месеца, што није довољно, јасно је”, истакао је Мари.

Коментари / 0

Оставите коментар