Индијан Велс: Пораз Лајовића, Мастерс повратак Дел Потра, Џумхур ''почишћен''!

Српски тенисер Душан Лајовић завршио је наступ на Мастерсу у Индијан Велсу поразом у првом колу од Рајана Херисона. Најбољи босанскохерцеговачки тенисер Дамир Џумхур поражен је на старту АТП турнира Мастерс серије у Индијан Велсу.

Тенис 11.03.2016 | 11:00
Индијан Велс: Пораз Лајовића, Мастерс повратак Дел Потра, Џумхур ''почишћен''!

Лајовић је после нешто више од 80 минута игре изгубио од домаћег представника, резултатом 6:3, 7:6 (7-3).

Душан је боље кренуо дуел са противником – направио је брејк за 2:1 у првом сету, али се Американац експресно вратио и потом преузео контролу над мечом.

Херисон је прво добио пет од шест гемова у првом сету, а онда био концентрисанији у тај брејку другог сета за коначни тријумф. Рајан ће се у другом колу састати са 10. носиоцем Марином Чилићем који је био слободан.

Своју прву Мастерс победу после скоро годину и по дана остварио је Хуан Мартин дел Потро који је разбио још једног Американца Тима Смичека са 6:4, 6:0. Аргентинац, који се на терен вратио после дуге паузе због повреде, имао је ситних проблема у првом сету, али је потом почистио ривала у другом.

Он је на тај начин заказао дерби следеће фазе са Томашом Бердихом из Чешке.

У ноћи између четвртка и петка, на Мастерсу у Индијан Велсу Алберт Рамос савладао је Хјеона Чунга резултатом 2:6, 6:0, 6:3, Марсел Гранољерс је изгубио само један гем од Дамира Џумхура, Николас Мау је био убедљив против Олива (6:2, 6:4), баш као и Кузњецов против Трангелитија – 6:4, 6:4.

Раџив Рам је у два тај брејка елиминисао Ноу Рубина, док је гем мање виђен у тријумфу Иље Марченка над Дмитријем Турсуновим.

Најбољи босанскохерцеговачки тенисер Дамир Џумхур поражен је на старту АТП турнира Мастерс серије у Индијан Велсу.

Џумхура је у првом колу седам милиона долара вриједног турнира побиједио Шпанац Марсел Гранољерс у два сета резултатом 6:1, 6:0.

Меч је трајао мање од једног сата.

Шпанац ће у наредном колу играти против другог носиоца Британца Ендија Мареја.

Мастерс у Индијан Велсу игра се за наградни фонд од 1,7 милиона долара.

Коментари / 0

Оставите коментар