Indijan Vels: Poraz Lajovića, Masters povratak Del Potra, Džumhur ''počišćen''!

Srpski teniser Dušan Lajović završio je nastup na Mastersu u Indijan Velsu porazom u prvom kolu od Rajana Herisona. Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur poražen je na startu ATP turnira Masters serije u Indijan Velsu.

Tenis 11.03.2016 | 11:00
Indijan Vels: Poraz Lajovića, Masters povratak Del Potra, Džumhur ''počišćen''!

Lajović je posle nešto više od 80 minuta igre izgubio od domaćeg predstavnika, rezultatom 6:3, 7:6 (7-3).

Dušan je bolje krenuo duel sa protivnikom – napravio je brejk za 2:1 u prvom setu, ali se Amerikanac ekspresno vratio i potom preuzeo kontrolu nad mečom.

Herison je prvo dobio pet od šest gemova u prvom setu, a onda bio koncentrisaniji u taj brejku drugog seta za konačni trijumf. Rajan će se u drugom kolu sastati sa 10. nosiocem Marinom Čilićem koji je bio slobodan.

Svoju prvu Masters pobedu posle skoro godinu i po dana ostvario je Huan Martin del Potro koji je razbio još jednog Amerikanca Tima Smičeka sa 6:4, 6:0. Argentinac, koji se na teren vratio posle duge pauze zbog povrede, imao je sitnih problema u prvom setu, ali je potom počistio rivala u drugom.

On je na taj način zakazao derbi sledeće faze sa Tomašom Berdihom iz Češke.

U noći između četvrtka i petka, na Mastersu u Indijan Velsu Albert Ramos savladao je Hjeona Čunga rezultatom 2:6, 6:0, 6:3, Marsel Granoljers je izgubio samo jedan gem od Damira Džumhura, Nikolas Mau je bio ubedljiv protiv Oliva (6:2, 6:4), baš kao i Kuznjecov protiv Trangelitija – 6:4, 6:4.

Radživ Ram je u dva taj brejka eliminisao Nou Rubina, dok je gem manje viđen u trijumfu Ilje Marčenka nad Dmitrijem Tursunovim.

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur poražen je na startu ATP turnira Masters serije u Indijan Velsu.

Džumhura je u prvom kolu sedam miliona dolara vrijednog turnira pobijedio Španac Marsel Granoljers u dva seta rezultatom 6:1, 6:0.

Meč je trajao manje od jednog sata.

Španac će u narednom kolu igrati protiv drugog nosioca Britanca Endija Mareja.

Masters u Indijan Velsu igra se za nagradni fond od 1,7 miliona dolara.

Komentari / 0

Ostavite komentar